Cum evită un doctor de 94 de ani răceala şi gripa cu ajutorul unui singur aliment consumat zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Murray Grossan (94 de ani) FOTO doyouremember.com
Murray Grossan (94 de ani) FOTO doyouremember.com

Are 94 de ani şi contină să profeseze. Murray Grossan, medic ORL, spune că, deşi zilnic intră în contact cu zeci de oameni, a învăţat să se protejeze împotriva germenilor, virozelor şi gripei.

Deşi a trecut de mult de vârsta pensionării, Murray Grossan (94 de ani) contină să profeseze ca otorinolaringolog (ORL) la Institutul Grossan din Los Angeles, California.

În fiecare zi, bărbatul intră în contact cu oameni răciţi şi tot felul de germeni, dar Grossan a reuşit să se ţină departe de răceala şi gripă timp de mai bine de 10 ani, scrie prevention.com.

„Cred că unul dintre motive ar putea fi faptul că am fost expus constant la răceli, gripă şi alţi viruşi, ca parte a jobului meu. Mulţi medici îşi formează o anumită rezistenţă datorită acestei expuneri“, a spus Grossan.

Vorbind despre sistemul de autoapărare al organismului, Grossan a recunoscut că mai face un lucru care contribuie la întărirea sistemului imunitar: mănâncă zilnic iaurt. 
 
„Bacteriile benefice par să interacţioneze cu microbii din intestinele noastre“, explică Steve Bowers, cel care l-a intervievat pe Grossan şi alţi zeci de oameni pentru cartea sa „Secretele celor mai sănătoşi oameni din lume“. „Sunt miliarde de bacterii care produc vitamine, cum ar fi B6, B12 şi K2. De asemenea, ajută la combaterea bacteriilor rele, cum ar fi E. coli şi salmonella şi ajută tranzitul intestinal“.

Beneficiile iaurtului asupra sănătăţii:

Pe lângă întărirea imunităţii, consumul regulat de iaurt poate preveni creşterea în greutate. Persoanele care au mâncat mai mult de trei porţii de iaurt pe săptămână au luat mai puţin în greutate în comparaţie cu cele care au mâncat mai puţin de o porţie pe săptămână, potrivit unui studiu publicat în „Journal of Obesity International“. „Ştim că gestionarea corectă a greutăţii contribuie la prevenirea numeroaselor afecţiuni legate de vârstă, inclusiv diabetul zaharat, bolile de inimă şi anumite forme de cancer“, spune dr. Bowers, autorul studiului. 
 
Iaurtul poate, de asemenea, să protejeze creierul. Cercetătorii au examinat trei grupuri diferite de persoane care au cosnumat un iaurt fermentat de două ori pe zi, iaurt nefermentat de două ori pe zi, iar al treilea grup nu a consumat deloc iaurt. După patru săptămâni, subiecţii care au cosnumat iaurt fermentat în fiecare zi au avut o mai bună reacţie în regiunile creierului care procesează emoţiile, în comparaţie cu celelalte două grupuri, potrivit studiului publicat în revista „Gastroenterology“.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite