Cum câştigi timp făcând pe prostul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îmi place să recrutez asistente pentru oamenii importanţi din business, adesea îmi pune mintea la contribuţie mai mult decât atunci când trebuie să-i recrutez pe şefii lor. Puţini ştiu cât de mare poate să fie rolul lor în marile companii şi cât de mult pot contribui la eficienta activităţii directorului sau a boardului de care se ocupă.

Şi invers, în câte încurcături te pot băga, evident. Nu e greu de dedus, deci, de cât de multă atenţie la detalii e nevoie ca să poţi face un astfel de job, de câtă capacitate de analiză ca să faci legăturile între ele, de câtă prezenţă de spirit şi inteligentă şi, nu în ultimul rând, de câtă eleganţă ai nevoie. 

Desigur, nu e nevoie să te întâlneşti cu ele ca să te lămureşti repede. Citirea CV-ului sau un scurt schimb de e-mailuri sunt adesea mai mult decât suficiente în marea, foarte marea majoritate a cazurilor. Alt motiv, aşadar, ca să vreau să recrutez asistente, că nu mai pierd timp cu multe întâlniri şi interviuri inutile, aproape totul se rezolvă numai din calculator. Subiect al multor articole ale mele au fost aceste asistente, şi vor fi în în continuare...

Săptămâna trecută, dorinţa mi-a fost din nou îndeplinită şi am primit o recrutare de board assistant pentru un om important. Dar important-important, nu aşa, unul de care depind salariile şi carierele a zeci de mii de oameni din nu ştiu câte ţări. 

Candidaţii trebuie să vorbească bine engleza şi germana şi să fie cam cum i-am portretizat eu mai sus. Primesc multe CV-uri, ca de obicei. Unul dintre ele scria (în engleză, desigur) despre o doamnă care a lucrat mulţi ani în Germania în posturi similare, apoi şi prin alte ţări, a studiat pe la noi, apoi la Paris şi cine mai ştie pe unde. Dar nu scria niciunde în CV ce limbi vorbeşte.

Îi trimit un reply scurt: „Mulţumesc pentru candidatură, însă nu vă pot lua în calcul pentru acest post că nu vorbiţi limbi străine...“, aşteptând apoi curios să văd ce se întâmplă.

Şi nu am aşteptat mult, doar 11 minute... :)

Buna seara ,

Am o întrebare la Dvs : cv meu este in romană sau nu imi dau eu seama si imi scapă ceva ??                                      Dupa cum ati observat cv meu e in engleza..                                              Faptul ca nu am  precizat in cv ca Vb engleza fluent, am facut 8 ani de germana si am facut un master 2 in Franţa si Vb franceza .. este greşeala mea ca nu am trecut aceste detalii in cv meu pentru a nu scrie si mai multe pagini .                                                 Daca V ati fi obosit sa il citiţi  puteaţi observa ca in 2 din companiile la care am lucrat managementul companiei era străin si noi trebuia sa Vb o limba straina .Chiar nu înţeleg de unde ati concluzionat ca nu Vb nici o limba straina ?? O seara buna in continuare

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite