Bărbaţii nu observă tocurile femeilor

Femeile renunţă degeaba la confortul personal pentru a purta tocuri. Asta pentru că bărbaţii nici măcar nu observă acest aspect, se arată într-un studiu recent, scrie „The Daily Telegraph“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii de la Universitatea Northumbria din Newcastle, Marea Britanie, au desfăşurat o cercetare prin care au analizat reacţiile bărbaţilor la femeile care mergeau pe tocuri, dar şi la cele care nu foloseau astfel de pantofi.

În cadrul cercetării, coordonată de psihologul Nick Neave şi de cercetătorul Kristofor McCarty, au fost studiate semnalele pe care le transmit femeile cu vârste între 18 şi 35 de ani care poartă sau nu tocuri atunci merg pe stradă.

Cercetătorii britanici au analizat dacă schimbarea posturii corporale pe care o presupune purtarea tocurilor (adică, iluzia unor picioare mai lungi, torsul înclinat şi posteriorul mai proeminent) trimite semnale cu impact asupra bărbaţilor.Concluzia a fost că reprezentanţii sexului tare nici măcar nu au remarcat dacă doamnele poartă sau nu încălţări înalte.

Femeile cheltuiesc mulţi bani pe pantofii cu toc, care se dovedesc nocivi pentru organism, mai ales pentru a arăta bine şi pentru a pune în evidenţă trăsăturile naturale, atrage atenţia psihologul Nick Neave. Efectele sunt însă limitate.

Mesajele nu ajung la destinaţie

„Fiecare este atras de cineva, iar crearea relaţiilor este foarte importantă pentru oameni. De fapt, implicarea în relaţii semnificative şi conceperea copiilor sunt cele mai mari decizii pe care le iau oamenii, dar ştim încă foarte puţin din punct de vedere ştiinţific despre importanţa mişcărilor unei persoane în alegerea partenerilor", mai spune Neave. 

citeste totul despre: