Astenia de primăvară trece cu 10 şedinţe de reflexoterapie

Astenia de primăvară este o afecţiune ce dă bătăi de cap atât bărbaţilor, cât şi femeilor, chiar dacă există o tendinţă de creştere a cazurilor de anemie în rândul acestora din


Astenia de primăvară este o afecţiune ce dă bătăi de cap atât bărbaţilor, cât şi femeilor, chiar dacă există o tendinţă de creştere a cazurilor de anemie în rândul acestora din urmă. Însă zece şedinţe de reflexoterapie (masaj digital aplicat pe talpă sau gambă, după un model predefinit) pot ameliora şi chiar îndepărta simptomele asteniei: dureri de cap, ameţeală, scăderea capacităţii de concentrare etc.

"Şedinţa de reflexoterapie durează 50 de minute şi depinde de gradul de anemie înregistrat de pacient. Pentru a se stabili exact în ce stadiu se află acesta, şi pentru a i se descoperi punctele reflexogene, sunt necesare o serie de consultaţii preliminare. Talpa şi gamba sunt cele două zone preferate în reflexoterapie, chiar dacă aceasta se mai poate realiza şi în palmă sau alte părţi ale corpului", ne-a explicat reflexoterapeutul Antoaneta Haşcău. Această practică tradiţională aduce patru mari beneficii: ne ajută să ne relaxăm eliminând stresul, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ajută organismul să aibă un metabolism normal şi vine în completarea altor terapii.

Procedeul nu vindecă bolile, ci ajută la prevenirea lor şi la asistarea tratamentelor moderne. "Un singur tratament nu poate rezolva o problemă de sănătate mai veche, însă o serie de şedinţe poate ajuta în tratarea durerilor de cap, a reumatismului şi chiar a infertilităţii.

Primele 10 şedinţe sunt urmate de o perioadă în care se face o verificare generală a stării de sănătate a pacientului şi în care se identifică şi eventualele reacţii adverse: vărsături, dureri de cap, ameţeli. Acestea sunt simptome normale ce apar în procesul de eliminare a toxinelor din organism", ne-a mai spus dr. Antoaneta Haşcău.