Terapeutică: Dieta care elimină surplusul de grăsimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un program de detoxifiere de două zile este bine-venit. Dacă ştim ce să mâncăm în acest interval, vom fi mai viguroşi multă vreme. Iată un regim pentru detoxifiere în timp-record: La

Un program de detoxifiere de două zile este bine-venit. Dacă ştim ce să mâncăm în acest interval, vom fi mai viguroşi multă vreme. Iată un regim pentru detoxifiere în timp-record:

La micul dejun: beţi o cană cu apă caldă în care stoarceţi o jumătate de lămâie verde; mâncaţi două grepfruturi roz.

La prânz: mâncaţi o salată din muguri de fasole mung. Aceştia conţin doar 14 calorii (la 100 g), vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, fier şi calciu, lipide şi amidon, asimilate cu uşurinţă de organism.

Fasolea mung se înmoaie în apă timp de şase ore, se scurge şi se pune la fiert. Când e aproape fiartă, adăugaţi morcovi şi ceapă, tăiate mărunt. După 15 minute, adăugaţi cimbru, pătrunjel şi andive, tocate mărunt.

La cină: o porţie de salată de varză. Pentru preparare folosim un morcov, o ceapă, frunze de ţelină, un sfert de varză mică, o ridiche neagră, o legătură de pătrunjel. Amestecăm legumele date pe răzătoare cu suc de lămâie şi cu o lingură de ulei de măsline.

După cele două zile de detoxifiere, urmează un alt regim de şapte zile, când trebuie să urmăm o dietă moderată, fără pâine, fără dulciuri şi fără băuturi alcoolice sau acidulate.

Alimentele bogate în nutrienţi trebuie combinate după sfaturile nutriţioniştilor. De exemplu, crema de brânză preparată din brânză dulce sau din telemea de vacă nesărată conţine mult calciu. În asociere cu carne de peşte, în special cu cea de somon, vitamina D e absorbită în organism foarte bine.

Mâncaţi mai multă salată verde, asezonată cu seminţe de pin (le puteţi procura de la plafar). Această combinaţie sporeşte puterea organismului de a absorbi antioxidanţii conţinuţi în salata verde. Efectul se manifestă la nivelul vaselor de sânge, deoarece pereţii lor devin mai elastici, iar procesul de îmbătrânire a acestor ţesuturi e mai lent.

Morcovii sunt bogaţi în betacaroten, benefic pentru formarea vitaminei A şi pentru revigorarea vederii, iar broccoli conţine vitamina B9 (acidul folic), care asigură buna funcţionare a creierului, şi sulforafan, substanţă care combate dezvoltarea celulelor canceroase.

image
Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite