Sfaturile unei mame pentru Ducesa de Cambridge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Credeţi că naşterea este cea mai grea parte? Nu. Cea mai grea parte este să te obişnuieşti cu noul personaj din casă şi să încerci să faci faţă noilor provocări impuse de el. Perioada de nouă luni şi naşterea care urmează sunt începutul unei aventuri pline de regurgitări, treziri în miez de noapte şi o viaţă în care nu mai ai voie să te pui pe tine pe primul loc.

Bryony Gordon, bloggeriţă „The Telegraph“, a luat o pauză de la scutece şi suzete ca să împărtăşească experienţa ei, mai ales în beneficiul Ducesei de Cambridge, care urmează şi să nască la rândul ei. „Dacă mi-ar fi spus cineva în urmă cu un an că voi fi însărcinată şi voi naşte cam în aceeaşi perioadă cu Ducesa, i-aş fi râs în faţă şi aş fi spus că mai degrabă voi ajunge regină“, spune amuzată Gordon. 

Însă viaţa este destul de amuzantă şi aşa a ajuns Bryony să o sfătuiască pe Kate Middleton în privinţa maternităţii. „Nu pretind că ştiu totul despre maternitate, încă învăţ în fiecare zi câte ceva, însă, pentru viitoarele mame de regi, acesta este ghidul meu cu tot ce au nevoie să ştie pentru a supravieţui primelor cinci luni de călătorie magică pe tărâmul maternităţii“, continuă Bryony.

Sfaturile noii mămici pentru Ducesa de Cambridge pot fi de folos tuturor viitoarelor mame, nu doar celor din familii regale.

  • Nu se învaţă nimic din cursurile antenatale. Singurul lucru învăţat, fără a avea nicio utilitate practică, este uşurinţa cu care bagi un copil din plastic într-o cămăşuţă cu două numere mai mari. Însă, acolo îţi poţi face prietene. Din acest motiv aceste cursuri au o valoare incontestabilă.
  • Tuturor ni se pare că hrănitul la sân nu va presupune nici cel mai mic efort, însă după naştere îţi dai seama că nu e chiar aşa. Doare, sânii devin sensibili, pe scurt, ţi se pare un lucru imposibil. Hrănitul la sân nu este întotdeauna cea mai bună alegere, chiar dacă toţi susţin asta. Cea mai bună alegere este ceea ce tu alegi pentru tine şi nu laşi pe nimeni să hotărască altceva.
  • Colicii sunt lucrul de care noile mame se tem cel mai mult. Este monstrul care trebuie învins. Se manifestă printr-un plâns continuu (al copilului, nu al tău), în special seara. Nimeni nu ştie exact ce încearcă copilul să comunice. Este un coşmar din care simţi că nu te vei trezi niciodată. Însă, ca toate lucrurile care ţin de bebeluş, vine momentul când va trece (doar ca să fie înlocuiţi de altceva, cum ar fi zbieretele fără motiv).
  • Când eşti însărcinată, juri că nu vei folosi suzeta, că acest obiect este pentru cei slabi, nu pentru cei puternici ca tine. Însă, după a treia noapte nedormită, renunţi şi-ţi cumperi un pachet întreg, doar ca să faci mica minune să tacă pentru cel puţin o oră. Bebeluşul va fi foarte fericit, cel puţin până când îi cade din gură. Şi aşa urmează jocul suzetei: copilul o scuipă, tu o pui la loc pentru alte câteva momente liniştite, şi tot aşa. Însă momentele cu suzeta în gură (copilul, nu tu) vor fi foarte apreciate.
  • Vizitatorii nesfârşiţi sunt o problemă pentru mămica abia ieşită din spital cu noul personaj al familiei. Nici n-ai pus bine piciorul în casă că toate rudele, prietenii şi cunoştinţele (uneori chiar şi străinii) vin să te felicite. Cel puţin în primele două săptămâni de la sosirea acasă, pregăteşte-te pentru un pelerinaj la capul bebeluşului. Oamenii care vin se împart în două categorii: cei care aduc mâncare şi cei care o mănâncă. Sunt de preferat cei care aduc mâncare.
  • Există o problemă veche de când lumea a mamelor: mai întâi renunţ la silueta mea, iar apoi renunţ şi la carieră pentru a avea grijă de copil? Şi asta în timp ce partenerul se duce în fiecare zi la serviciu, pentru cel puţin 8 ore relaxante. Şi aşa începe războiul. Mama ţipă la tata pentru doar un minuţel de întârziere de la serviciu, în timp ce tata susţine că deja a venit obosit şi nu mai are energie şi pentru a avea grijă de copil. Aici refuzăm să comentăm ce se întâmplă, însă garantăm că nimic bun. Însă şi asta va trece.
  • Înainte de copil, abia dacă băgai câte ceva la spălat. Acum, odată cu venirea lui, maşina de spălat devine cel mai bun prieten. Se pare că, indiferent de sex, hăinuţele pentru bebeluşi sunt majoritatea albe, aşa că nu trebuie să vă despărţiţi de maşina de spălat. Aşadar, viaţa va deveni un program de spălare continuu.
  • Faptul că aţi devenit părinţi vă transformă relaţia, de cele mai multe ori în ceva mai bun. Apreciaţi mai mult momentele intime, perioada de somn şi, pur şi simplu, romantismul fiecărei clipe în care nu urlă bebe.
  • Nu-i credeţi pe cei care vă spun că nu veţi mai dormi deloc după ce naşteţi. Veţi dormi, doar că într-un mod diferit, adică o dată cu bebeluşul. Poate că vă va trezi la 5 dimineaţa, dar după alăptare (sau biberon), dormiţi împreună până după 10. 
Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite