Destăinuiri: Mihaela ştie ce face!

Destăinuiri: Mihaela ştie ce face!

Cu ani în urmă, când „Ceaiul de la ora 5“ era emisiunea nr.1 a României, am trăit o experienţă uluitoare. Cea mai citită revistă de scandal a vremii îmi afişase poza pe prima pagină, cu un titlu abracadabrant: „Marina Almăşan l-a bătut, în public, pe Victor Socaciu“.

În căutarea orgasmului

În căutarea orgasmului

Sexul s-a debarasat încet-încet de statutul de subiect tabu... Dar, în dormitor, lucrurile au rămas cam la fel: bărbaţii încă mai caută punctul G, în timp ce femeile îşi cer, în continuare, dreptul la preludiu.

Categoria vip: Cheryl Cole

Categoria vip: Cheryl Cole

Cântăreaţa britanică este o vedetă apreciată pentru silueta sa zveltă. Recent, componenta trupei „Girls Aloud“ a fost văzută luând masa în oraş, alături de soţul ei, Ashley Cole, fotbalistul clubului Chelsea Londra.

Arta de a slăbi

Arta de  a slăbi

Se spune că pentru un fumător înrăit este foarte uşor să se lase: în fiecare zi! Acelaşi lucru s-ar putea spune şi despre cei care vor să slăbească. Nimic mai simplu să scapi de kilogramele în plus: e suficient să urmezi un regim. Şi să te apuci de el din nou, anul viitor. Problemele scăderii în greutate au fost evaluate de nutriţionistul francez Jacques Fricker, într-un interviu acordat revistei „Le Point“.

„Verişoara ta ştie spune bună ziua şi mulţumesc în zece limbi“. Acesta era exemplul de suprema inteligenţă cu care eram stimulată în copilărie. Nimic nou sub soarele educaţiei nici acum, după 40 de ani, căci şi azi, exemplul cel mai clar de inteligenţă este: „La patru ani ştie deja tabla înmulţirii şi citeşte literele de tipar“. Criteriul de bază e acelaşi: ce ştii. Sau mai corect spus ce şi cât ai reuşit să înmagazinezi în memorie.

acum 4 luni · comentarii (8)

„Bătaia e ruptă din Rai“ este o expresie care nu justifică violenţa în familie, ci, dimpotrivă, arată că violenţa nu are de-a face cu Raiul. Şi totuşi, se întâmplă. Între cei 92% români cu frica lui Dumnezeu se găsesc unii care ridică fără frică mâna asupra celor mai aproape dintre aproapele lor: familia. Cauzele sunt multe. Rezolvarea, pe cât de simplă, pe atât de dificilă.

acum 2 ani · comentarii (38)

Disciplinarea copiilor este una dintre cele mai dificile sarcini parentale, dar, de asemenea, şi una dintre cele mai importante. Esenţial este să-l ajutăm pe copil să-şi formeze o imagine de sine bună. Ca să aibă încredere în propriile forţe, trebuie să-l sprijinim să ia decizii de unul singur, să fie responsabil încă de mic. Dar, pe lângă toate acestea, avem şi prilejul de a-l ajuta să-şi organizeze viaţa, cunoscând şi respectând anumite limite.

acum 2 ani · comentarii (2)

Interdicţiile – „Nu ai voie să te uiţi la TV“, „Nu ai voie să ieşi în stradă“– alături de impunerea unor sarcini şi reguli rigide şi stricte aparţin a ceea ce noi numim stilul parental autoritar. Îl întâlnim foarte des în societatea noastră tot din dorinţa de control extrem şi total, în acele familii unde regula şi ascultarea reprezintă o valoare supremă şi copilului nu îi revine decât sarcina să execute.

acum 2 ani · comentarii (19)

Auzim des că ar fi bine să consolidăm stima de sine a copiilor. Dar ce este stima de sine?Este felul în care o persoană simte faţă de sine. Este felul în care se percepe pe sine şi se place. Când ai sentimentul acesta te bucuri că tu eşti tu! Stima de sine nu trebuie confundată cu atitudinea de a fi „increzut” sau cu dispreţul.

acum 2 ani · comentarii (2)

Copiii au nevoie să joace roluri: de femme fatale, de tip cool, de fată plictisită, de băiat dur şi rău. Fiindcă toate rolurile de mai sus merită experimentate de copii pentru a se simţi puternici şi cool. Mai mult, aceste roluri hrănesc stima de sine şi vindecă, cu condiţia ca ele să fie acceptate de către părinte.

acum 2 ani · comentarii (8)

A cântat la pian dintotdeauna, şi-a trăit copilăria sub emblema de copil minune şi, chiar dacă în adolescenţă dorea să devină actiţă, muzica i-a devenit destin. Află de la pianista de talie internaţională Mădălina Paşol de ce educaţia muzicală este o metodă foarte eficientă de dezvoltare personală şi de ce le-ar fi de ajutor copiilor noştri să cânte.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente