INTERVIU Învăţătoarea instruită la Oxford care şi-a propus să revoluţioneze educaţia din România: ce metode aplică şi de ce vin elevii săi cu drag la şcoală

INTERVIU Învăţătoarea instruită la Oxford care şi-a propus să revoluţioneze educaţia din România: ce metode aplică şi de ce vin elevii săi cu drag la şcoală

O învăţătoare din România şi-a propus să revoluţioneze educaţia apelând la o nouă metodă de predare, învăţată în timpul instruirii la Oxford. Claudia Chiru pune accentul pe învăţarea experimentală şi mai puţin pe note, reuşind să aibă rezultate extraordinare. Într-un interviu pentru „Adevărul“, învăţătoarea şi-a explicat metodele şi a vorbit despre marile lipsuri şi schimbările de care are nevoie sistemul de învăţământ român.

Cum îi învăţăm pe copii să se ferească de agresori fără a le induce sentimentul de frică VIDEO

Cum îi
învăţăm pe copii să se ferească de agresori fără a le induce sentimentul de frică VIDEO

Oana Moşoiu – formator, consultant în domeniul educaţiei şi mama a patru copii – şi psihologul Ionuţ Ghiugan au vorbit la Adevărul Live despre cum îi pot învăţa părinţii pe copii să se ferească de agresori şi cât de important este ca aceştia să nu transmită o stare de anxietate când le explică ce trebuie să facă în situaţii care le pot pune sănătatea fizică şi psihică în pericol.

Cum gestionezi durerile de spate în sarcină

Cum gestionezi durerile de spate în sarcină

Luată zi cu zi, sarcina poate să devină orice numai o minunăţie nu! După ce trec greţurile şi ameţelile din primul trimestru, zici c-ai scăpat!  Acum, când burtica începe să se vadă, începe şi durerea de spate. Tolerezi cu bine mersul de raţă, ba te obişnuieşti şi cu retenţia de apă... doar cu durerile de spate îţi vine mai greu! Din fericire, există câteva remedii foarte eficiente, de care ai putea să ţii cont.

Care e cea mai bună vârstă pentru a avea un copil

Care e cea mai bună vârstă pentru a avea un copil

Dacă ai 20-30 de ani, o întrebare nerostită despre când ai de gând să faci copii planează ca o muscă iritantă deasupra capului tău. „Ce planuri ai“, „Care mai e viaţa ta“, „Vreau şi eu nişte nepoţei, acum, când mai sunt încă în putere“... probabil că te-ai săturat de toate astea...

„Verişoara ta ştie spune bună ziua şi mulţumesc în zece limbi“. Acesta era exemplul de suprema inteligenţă cu care eram stimulată în copilărie. Nimic nou sub soarele educaţiei nici acum, după 40 de ani, căci şi azi, exemplul cel mai clar de inteligenţă este: „La patru ani ştie deja tabla înmulţirii şi citeşte literele de tipar“. Criteriul de bază e acelaşi: ce ştii. Sau mai corect spus ce şi cât ai reuşit să înmagazinezi în memorie.

acum 4 luni · comentarii (8)

„Bătaia e ruptă din Rai“ este o expresie care nu justifică violenţa în familie, ci, dimpotrivă, arată că violenţa nu are de-a face cu Raiul. Şi totuşi, se întâmplă. Între cei 92% români cu frica lui Dumnezeu se găsesc unii care ridică fără frică mâna asupra celor mai aproape dintre aproapele lor: familia. Cauzele sunt multe. Rezolvarea, pe cât de simplă, pe atât de dificilă.

acum 2 ani · comentarii (38)

Disciplinarea copiilor este una dintre cele mai dificile sarcini parentale, dar, de asemenea, şi una dintre cele mai importante. Esenţial este să-l ajutăm pe copil să-şi formeze o imagine de sine bună. Ca să aibă încredere în propriile forţe, trebuie să-l sprijinim să ia decizii de unul singur, să fie responsabil încă de mic. Dar, pe lângă toate acestea, avem şi prilejul de a-l ajuta să-şi organizeze viaţa, cunoscând şi respectând anumite limite.

acum 2 ani · comentarii (2)

Interdicţiile – „Nu ai voie să te uiţi la TV“, „Nu ai voie să ieşi în stradă“– alături de impunerea unor sarcini şi reguli rigide şi stricte aparţin a ceea ce noi numim stilul parental autoritar. Îl întâlnim foarte des în societatea noastră tot din dorinţa de control extrem şi total, în acele familii unde regula şi ascultarea reprezintă o valoare supremă şi copilului nu îi revine decât sarcina să execute.

acum 2 ani · comentarii (19)

Auzim des că ar fi bine să consolidăm stima de sine a copiilor. Dar ce este stima de sine?Este felul în care o persoană simte faţă de sine. Este felul în care se percepe pe sine şi se place. Când ai sentimentul acesta te bucuri că tu eşti tu! Stima de sine nu trebuie confundată cu atitudinea de a fi „increzut” sau cu dispreţul.

acum 2 ani · comentarii (2)

Copiii au nevoie să joace roluri: de femme fatale, de tip cool, de fată plictisită, de băiat dur şi rău. Fiindcă toate rolurile de mai sus merită experimentate de copii pentru a se simţi puternici şi cool. Mai mult, aceste roluri hrănesc stima de sine şi vindecă, cu condiţia ca ele să fie acceptate de către părinte.

acum 2 ani · comentarii (8)

A cântat la pian dintotdeauna, şi-a trăit copilăria sub emblema de copil minune şi, chiar dacă în adolescenţă dorea să devină actiţă, muzica i-a devenit destin. Află de la pianista de talie internaţională Mădălina Paşol de ce educaţia muzicală este o metodă foarte eficientă de dezvoltare personală şi de ce le-ar fi de ajutor copiilor noştri să cânte.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente