Plastelina, jucăria care îi dezvoltă creierul copilului

Plastelina, jucăria care îi dezvoltă creierul copilului

Acum 2-3 generaţii, plastelina era jucăria preferată a copiilor, iar modelarea ei avea drept scop creşterea atenţiei, creativităţii, memoriei, inclusive a simţului proporţiei. Din nefericire, plastelina a fost rapid data la o parte din cauza apetitului tot mai crescut al generaţiei actuale pentru gadget-uri, iar acest lucru se poate observa şi în deficitul de atenţie, de memorie şi chiar de creativitate de care suferă tot mai mulţi copii.

Părinţi
Articol publicitar

3 teme şi idei de petreceri pentru copilul tău

3 teme şi idei de petreceri pentru copilul tău

Vrei să faci o petrecere de neuitat copilului tău? Aici vei găsi idei despre cum trebuie să arate petrecerea perfectă pentru acesta. Contează foarte mult tematica, pentru a crea o atmosferă magică în stilul acesteia. Planifică petrecerea în funcţie de vârsta copilului. Ţine cont de dorinţele lui, vezi ce anume îi place. Stabileşte detalii, alege data şi un interval orar, invită copiii care vrei să participe la petrecere.

Adevărul Live: Cum îşi pot da seama părinţii că au un copil supradotat

Adevărul Live: Cum îşi pot da seama părinţii că au un copil
supradotat

Conform INS, 6% din cele circa 3 milioane de copii sub 18 ani se încadrează la categoria celor cu potenţial înalt. Cu toate acestea, sistemul de învăţământ românesc, aşa cum apare astăzi, nu este gândit să integreze şi să potenţeze abilităţile acestora. Astăzi, de la ora 13.00, vorbim cu Simona Mitrea, CEO Kleine Schule despre nevoile copiilor cu potenţial înalt şi motivele pentru care aceştia au nevoie de un program educative special.

5 motive greşite pentru care să-ţi doreşti un copil

5 motive greşite pentru care să-ţi doreşti un copil

Poate că ai vârsta potrivită pentru a face un copil, eşti şi într-o relaţie stabilă dar, cumva, ceasul tău biologic nu a sunat. Aproape toate prietenele tale se pregătesc să devină mămici, părinţii îţi spun că ar fi timpul să aibă un nepoţel şi, fără să-ţi dai seama, te simţi cumva obligată de societate să devii mamă.

Top 5 sfaturi pentru sănătatea orală a copilului tău: de ce este important să îngrijim şi dinţii de lapte

Top 5 sfaturi
pentru sănătatea orală a copilului tău: de ce este important să îngrijim şi
dinţii de lapte

Deşi majoritatea părinţilor au tendinţa de a nu oferi atenţia necesară îngrijirii dinţilor de lapte ai copiilor, mizând pe faptul că oricum aceştia vor fi schimbaţi, medicii amintesc de faptul că obiceiurile sănătoase se formează încă din copilărie. Dr. Diana Marin, medic pedodont, oferă cinci sfaturi esenţiale pentru igiena orală a copilului.

„Verişoara ta ştie spune bună ziua şi mulţumesc în zece limbi“. Acesta era exemplul de suprema inteligenţă cu care eram stimulată în copilărie. Nimic nou sub soarele educaţiei nici acum, după 40 de ani, căci şi azi, exemplul cel mai clar de inteligenţă este: „La patru ani ştie deja tabla înmulţirii şi citeşte literele de tipar“. Criteriul de bază e acelaşi: ce ştii. Sau mai corect spus ce şi cât ai reuşit să înmagazinezi în memorie.

acum 4 luni · comentarii (8)

„Bătaia e ruptă din Rai“ este o expresie care nu justifică violenţa în familie, ci, dimpotrivă, arată că violenţa nu are de-a face cu Raiul. Şi totuşi, se întâmplă. Între cei 92% români cu frica lui Dumnezeu se găsesc unii care ridică fără frică mâna asupra celor mai aproape dintre aproapele lor: familia. Cauzele sunt multe. Rezolvarea, pe cât de simplă, pe atât de dificilă.

acum 2 ani · comentarii (38)

Disciplinarea copiilor este una dintre cele mai dificile sarcini parentale, dar, de asemenea, şi una dintre cele mai importante. Esenţial este să-l ajutăm pe copil să-şi formeze o imagine de sine bună. Ca să aibă încredere în propriile forţe, trebuie să-l sprijinim să ia decizii de unul singur, să fie responsabil încă de mic. Dar, pe lângă toate acestea, avem şi prilejul de a-l ajuta să-şi organizeze viaţa, cunoscând şi respectând anumite limite.

acum 2 ani · comentarii (2)

Interdicţiile – „Nu ai voie să te uiţi la TV“, „Nu ai voie să ieşi în stradă“– alături de impunerea unor sarcini şi reguli rigide şi stricte aparţin a ceea ce noi numim stilul parental autoritar. Îl întâlnim foarte des în societatea noastră tot din dorinţa de control extrem şi total, în acele familii unde regula şi ascultarea reprezintă o valoare supremă şi copilului nu îi revine decât sarcina să execute.

acum 2 ani · comentarii (19)

Auzim des că ar fi bine să consolidăm stima de sine a copiilor. Dar ce este stima de sine?Este felul în care o persoană simte faţă de sine. Este felul în care se percepe pe sine şi se place. Când ai sentimentul acesta te bucuri că tu eşti tu! Stima de sine nu trebuie confundată cu atitudinea de a fi „increzut” sau cu dispreţul.

acum 2 ani · comentarii (2)

Copiii au nevoie să joace roluri: de femme fatale, de tip cool, de fată plictisită, de băiat dur şi rău. Fiindcă toate rolurile de mai sus merită experimentate de copii pentru a se simţi puternici şi cool. Mai mult, aceste roluri hrănesc stima de sine şi vindecă, cu condiţia ca ele să fie acceptate de către părinte.

acum 2 ani · comentarii (8)

A cântat la pian dintotdeauna, şi-a trăit copilăria sub emblema de copil minune şi, chiar dacă în adolescenţă dorea să devină actiţă, muzica i-a devenit destin. Află de la pianista de talie internaţională Mădălina Paşol de ce educaţia muzicală este o metodă foarte eficientă de dezvoltare personală şi de ce le-ar fi de ajutor copiilor noştri să cânte.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente