Ce limbi străine ar trebui să înveţe copiii pentru un viitor profesional reuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
3 limbi străine care pot asigura unui copil un viitor profesional reuşit
3 limbi străine care pot asigura unui copil un viitor profesional reuşit

Se ştie deja că învăţarea unei limbi străine poate ajuta la dezvoltarea cognitivă a copiilor. În plus, datele unui nou studiu arată că franceza, germana şi mandarina pot asigura unui copil un viitor profesional reuşit.

Atunci când vine vorba de învăţarea unei limbi străine, cei mai mulţi părinţi au tendinţa de a recomanda copiilor să înveţe engleza, având în vedere numărul ţărilor în care aceasta poate fi folosită.

Cu toate acestea, cercetări recente realizate în Marea Britanie arată că franceza, germana şi mandarina sunt trei limbi străine care i-ar putea ajuta pe copii să aibă un viitor profesional strălucit, scrie The Independent.

După ce au intervievat peste 2.000 de părinţi care au copii minori, cercetătorii au aflat că 45% dintre micuţi nu vorbesc o a doua limbă străină, în timp ce 19% au declarat că nici nu sunt interesaţi să facă acest lucru.

De asemenea, studiul a constatat că limbile franceză, germană şi mandarină sunt cele trei limbi pe care copiii ar trebui să le înveţe în prezent pentru un viitor profesional mai bun.

„Credem că învăţarea limbilor străine este extrem de benefică pentru dezvoltarea copiilor şi este o investiţie reală pentru viitor: copiii care sunt expuşi la diferite limbi devin mai conştienţi de diferite culturi, alte persoane şi alte puncte de vedere. De asemenea, ei tind să fie mai buni decât monolingvii la «multitasking»“, a spus profesorul de Lingvistică şi Dezvoltare de la Universitatea din Edinburgh.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite