Ce se vede la Detroit 2003?

Ce se vede la Detroit 2003?

Maine se deschide pentru marele public a 15-a editie internationala a salonului auto de la Detroit, cel mai mare din Statele Unite. Aici este "acasa" pentru "Big Three" - General Motors, Ford si

Noi reguli de circulatie pentru soferi

Noi reguli de circulatie pentru soferi

* Pentru suspendarea permisului trebuie adunate 15 puncte de penalizare * In intersectiile cu sens giratoriu, vehiculele care circula in interiorul acestora au prioritate * Girofarul albastru - incetineste, girofarul rosu - opreste

Masinile anului 2002

Masinile anului 2002

Marile case de productie auto au creat si in 2002. Pentru aceia care considera ca peisajul automobilistic este deja monoton, termenul "creatie" poate fi mult prea pretentios. Si totusi, chiar daca

Rolls Royce ramane la nemti

Rolls Royce ramane la nemti

Constructorul german BMW este de la 1 ianuarie noul proprietar al celebrei marci britanice de automobile de lux Rolls Royce. Practic, Rolls si-a schimbat doar stapanii germani, pentru ca in 1998, dupa

Automobilele viitorului, în contracurent cu ideile despre un vehicul universal, vor fi combinaţii de mobilitate reală şi virtuală, vor avea în multe cazuri propulsie electrică, alimentată de baterii, pile de combustie sau maşini termice lucrând la punct fix. În alte cazuri, propulsia va fi combinată sau combinabila între motoare termice şi electrice cuplabile pe punţi sau pe roţi.

luna trecuta · comentarii (1)

„Verişoara ta ştie spune bună ziua şi mulţumesc în zece limbi“. Acesta era exemplul de suprema inteligenţă cu care eram stimulată în copilărie. Nimic nou sub soarele educaţiei nici acum, după 40 de ani, căci şi azi, exemplul cel mai clar de inteligenţă este: „La patru ani ştie deja tabla înmulţirii şi citeşte literele de tipar“. Criteriul de bază e acelaşi: ce ştii. Sau mai corect spus ce şi cât ai reuşit să înmagazinezi în memorie.

luna trecuta · comentarii (8)

De ce în cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementare de igienă? Răspund tot eu: nu fiindcă nu vor, ci pentru că oamenii de acolo nu gândesc, nu îşi pun capul la contribuţie. Nimic din ce o să scriu mai jos nu e de învăţat în şcoală, la liceele de alimentaţie publică sau la trainingurile din industria ospitalităţii.

luna trecuta · comentarii (19)

Tipologia turistului român se schimbă, încet-încet. Din ce în ce mai mulţi renunţă la spiritul conservator şi doresc să experimenteze, de la an la an, destinaţii noi, staţiuni noi, eventual hoteluri noi. Până în 1989, era un mare privilegiu dacă reuşeai să călătoreşti măcar în ţările comuniste precum Bulgaria, Ungaria, fosta RDG, Cehoslovacia, Polonia sau URSS.

acum 2 luni · comentarii (0)

Gâscă pe varză, gâscă umplută sau gâscă la cuptor, mâncăruri mult prea bune ca să nu salivezi pavlovian numai când auzi. Şi dacă azi tot e mare sărbătoare, că e Moş Nicolae cel bun şi darnic, care aduce cadouri copiilor cuminţi, v-aduc şi eu o reţetă de sărbătoare.

acum 2 luni · comentarii (1)

Lache, consultant DC, Mache, manager IT  (mai pe româneşte DC – Data Communication; IT – Information Technology), coboară din zgârie-norul în care îşi au office-urile cu vedere de foarte sus spre gârla strămoşilor, trecând pe lângă nişte zgârie brânză care se tot zgâriau pe ochi zgâindu-se la limuzinele respectabililor sus puşi, parcate pe Calea Victoriei, drept în faţa Palatului CEC.

acum 3 luni · comentarii (3)