Moda sub asediul stilului militar FOTO

Moda sub asediul stilului militar FOTO

Uniforma militară a fascinat mereu prin simbolistica sa, iar moda a preluat nenumărate elemente din ţinutele specifice acesteia. Simbol al puterii, curajului, masculinităţii, pericolului, acest ansamblu vestimentar a influenţat designeri de pretutindeni. Poate cea mai ingrată legătură dintre fashion şi armată este cea dintre brandul Hugo Boss şi nazişti, pentru care au fost realizate vestitele uniforme negre ale ofiţerilor SS.

Tricotaje combinate cu blană şi rochii purtate peste pulovere, la modă în sezonul rece FOTO

Tricotaje combinate cu blană şi rochii purtate peste pulovere, la modă în sezonul rece FOTO

Piese esenţiale în orice garderobă, tricotajele şi-au depăşit rolul practic şi, dincolo de faptul că ne ţin de cald în zilele de toamnă sau de iarnă, reuşesc să se impună ca „vedete” în alcătuirea ţinutelor şic pentru sezonul rece. Printre cele mai interesante combinaţii se află puloverele supradimensionate accesorizate cu gulere şi eşarfe de blană, dar şi conceptul de rochie elegantă purtată peste pulover.

Regina Maria dă tonul în moda românească la 142 de ani de la naşterea sa FOTO

Regina Maria dă tonul în moda românească la 142 de ani de la naşterea sa FOTO

Personalitatea şi stilul Reginei Maria a inspirat 17 colecţii ale designerilor români, prezentate la evenimentul „Soirées de la mode”, organizat de analistul de modă Alin Gălăţescu. Fiecare ţinută a surprins o latură a personalităţii complexe a reginei fashion-icon, de la pasiunea ei pentru portul tradiţional românesc şi pentru flori, până la perioada în care a îmbrăcat uniforma de asistentă medicală pe front, în timpul Primului Război Mondial.

Cizmele peste genunchi, provocarea fashion a sezonului rece FOTO

Cizmele
peste genunchi, provocarea fashion a sezonului rece FOTO

Modelele de cizme, botine, bocanci şi ghete sunt extrem de variate în acest sezon rece, de reţinut fiind culorile care ies din registrul clasic: negru, gri sau maro. Roşu, alb, galben, imprimeuri florale sau glitter auriu şi argintiu, iată numai câteva dintre propunerile care ne vor însenina zilele mohorâte şi reci. Piesele de rezistenţă sunt cizmele peste genunchi şi cizmele-şosetă, mulate pe picior.

Marchesa - scandalul din spatele succesului celui mai purtat brand pe covorul roşu de la Hollywood FOTO

Marchesa - scandalul din spatele succesului celui mai purtat brand pe covorul roşu de la Hollywood FOTO

Despre rochiile Marchesa se ştia că sunt preferatele actriţelor din Cetatea Filmului. Brandul trece în prezent prin clipe grele, odată cu scandalul sexual în care este implicat soţul creatoarei şi co-fondatoarei casei de modă Georgina Chapman, producătorul de film Harvey Weinstein, cu atât mai mult cu cât s-a aflat că acesta făcea presiuni ca actriţele să poarte creaţiile soţiei.

Stil sport-elegant, plastic transparent şi motive cu unicorni pentru primăvara lui 2018 FOTO VIDEO

Stil sport-elegant, plastic transparent şi motive cu unicorni pentru primăvara lui 2018 FOTO VIDEO

Pasionatele modei îşi fac planuri pentru garderoba de primăvară-vară de pe acum, mai ales că se pot inspira din cele prezentate în cadrul săptămânilor modei. Rămâne de văzut ce idei prezentate pe podiumurile de modă se vor regăsi şi în marile lanţuri de magazine. Cele mai mari şanse revin pieselor din tweed, ţinutelor formate din piese elegante şi sport, dar şi celor din piele în combinaţie cu materiale diafane ca tulul, satinul şi mătasea.

Ca orice om care consideră suprapopularea, încălzirea globală, lipsa accesului la educaţie ori distribuirea inechitabilă a veniturilor, cele mai importante şi mereu actuale teme de acţiune şi discuţie, m-am bucurat să aud seara trecută, discursul celui mai recent câştigător al unui premiu Oscar, Leonardo di Caprio. El a vorbit despre urgenţa pe care o reprezintă schimbările climatice şi despre necesitatea acţiunilor colective de a le stopa.

acum 2 ani · comentarii (2)

Azi mi-a povestit cineva că a avut candidaţi la interviu, pentru nu ştiu ce post. Aştepta, în mod special, o candidată cu un CV trăsnet, care se potrivea perfect cu jobul lui. Din biroul în care era, cu o uşă de sticlă, se vedeau şi holul şi scara, până aproape de jumătatea etajului.

acum 3 ani · comentarii (11)

M-am bucurat când am văzut această imagine publicată pe profilul online al preşedintelui Iohannis. Mă bucură că două dintre instituţiile spre care mulţi români se uită cu admiraţie şi speranţă au valori comune, cred, promovează discreţia şi bunacuviinţă şi, în general, transmit împreună un mesaj unitar şi consistent. Mai puţin în privinţa imaginii personale, fapt care m-a dezamăgit mai mult decât m-a bucurat iniţial.

acum 3 ani · comentarii (51)

Odată cu rezultatele alegerilor de duminică, toate privirile s-au îndreptat către viitorul preşedinte. Cum nu a fost încă învestit în funcţie, deciziile şi acţiunile sale politice nu reprezintă subiect de analiză şi comentarii,  prin urmare viaţa privată a domnului Klaus Iohannis este cea aflată, zilele acestea, sub lupa publică, iar după cum a declarat şi domnia sa, soţia, Carmen Iohannis, ocupă cel mai important loc în viaţa sa privată.

acum 4 ani · comentarii (5)
Postari Recente