VIDEO Mărimea chiar contează pentru ca femeia să ajungă la orgasm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veşti bune pentru femeile care nu pot experimenta orgasmul sau ating foarte greu climaxul sexual. Conform unei cercetări recente, anorgasmia, adică imposibilitatea de a avea orgasm, ţine de mărimea clitorisului femeii, iar oamenii de ştiinţă înceracă să găsească o rezolvare acestei disfuncţii sexuale.

Concluziile studiului realizat de o echipă de cercetători din cadrul Good Samaritan Hospital din Cincinnati, Ohio, şi publicat în Jurnalul de Medicină Sexuală din SUA, arată că lungimea clitorisului unei femei joacă un rol cheie în obţinerea orgasmului. Astfel, în cazul femeilor cu anorgasmie s-a descoperit că acestea aveau clitorisul de dimensiuni mai reduse şi că era localizat mai departe faţă de vagin.

Oamenii de ştiinţă au apelat la imagistică prin rezonanţă magnetică pentru a scana zona pelviană a 30 de femei cu vârsta medie de 32 de ani. Zece dintre acestea au declarat că nu au avut niciodată orgasm, în ciuda eforturilor depuse, iar restul au raportat o viaţă sexuală normală şi satisfăcătoare. 

Chiar dacă funcţia sexuală este una complexă, am ajuns la concluzia că mărimea şi locul unde este poziţionat clitorisul sunt de o importanţă covârşitoare în obţinerea orgasmului. O asemenea descoperire ar putea avea implicaţii majore în tratarea femeilor care nu pot avea orgasm. Nu există punctul G, ci punctul C (clitorisul), sursa unei imense plăceri sexuale pentru femei, a declarat Dr. Susan Oakley, liderul echipei de cercetare.

Clitorisul, aşa cum se ştie, nu este o structură vizibilă numai în afara corpului femeii. Complexul clitoridian, care se prezintă sub forma unui bumerang, se întinde în interiorul corpului. Prin examinarea atentă a clitorisului, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că o distanţă mai mică între structurile interne ale clitorisului şi vagin facilitează stimularea clitoridiană în timpul preludiului.

Cum funcţionează clitorisul?

Intern, vârful clitorisului se prelungeşte cu două picioare şi doi bulbi care se întind în jurul vaginului. Acesta este vârful clitorisului: cele două picioruşe, cei doi bulbi, intrarea în vagin şi deschiderea uretrei. Picioruşele clitorisului se numesc „crura” şi se găsesc în partea laterală a vulvei, câte unul în fiecare dintre cele două labii mari. Cei doi bulbi clitoridieni (vestibulari) se găsesc sub labiile mici. Bulbii sunt formaţi din acelaşi tip de ţesut erectil spongios ca penisul. Atunci când femeia este excitată, sângele circulă în bulbi şi vulva, împreună cu labiile mari şi clitorisul se umflă. Când vaginul este penetrat, are loc şi o stimulare la nivelul clitorisului, prin picioruşele şi bulbii acestuia, conform sexulvsbarza.ro.

O soluţie pentru această problemă sexuală ar putea fi reprezentată de invenţia lui Firaz Peer şi a lui Andrew Quitmeyer, de la Georgia Tech's Digital Media Program, care au realizat un prototip al unui prezervativ electric. Poreclit Ţiparul Electric, acest prezervativ transmite mici impulsuri electrice în interiorul corpului, ducând la o creştere a gradului de plăcere pentru ambii parteneri, scrie descopera.ro.

image

Foto Daily Mail 

Studii anterioare au reuşit să surprindă în imagini zona din creier responsabilă de orgasm: în stânga, activitatea care are loc în partea conştientă a creierului, semnalată prin culoarea portocalie, atunci când este simulat orgasmul unei femei, iar în dreapta, zona albastră indică dezactivare în zona din creier care controlează frica şi emoţia, în cazul unui orgasm real.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite