De la Nero la Oscar Wilde: prostituţia masculină de-a lungul istoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Constituită ca o colecţie de eseuri şi studii care examinează rolul cocotelor masculine în societate, de-a lungul istoriei, cartea „Male Sex Work And Society“ („Prostituţia masculină şi societatea“) încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor cu care se confruntă astăzi bărbaţii care lucrează în industria sexului.

Editorii Victor Minichiello şi John Scott au explicat pentru publicaţia Huffington Post că lansarea volumului „Male Sex Work And Society“ („Prostituţia masculină şi societatea“) este o carte-manifest menită să-i facă pe oameni să înţeleagă că prostituţia masculină a avut un rol aparte în societate, din cele mai vechi timpuri. Tocmai de aceea, afirmă cei doi, se simţea nevoia unui studiu de caz asupra istoriei prostituţiei masculine, cu ajutorul unor dovezi susţinute de studii şi pri  exemple confirmate ale acestei practici.

Huffington Post a făcut o selecţie a celor mai relevante aspecte legate de prostituţia masculină prezentate în volumul „Male Sex Work And Society“ („Prostituţia masculină şi societatea“).

1. Împăraţii romani Cezar şi Nero erau homosexuali, iar pentru bărbaţii romani bogaţi şi influenţi era obişnuit şi acceptat la nivel social să aibă concubine masculine - un sclav care oferea servicii sexuale până în momentul în care stăpânii se căsătoreau. Despre Nero se spune că s-ar fi căsătorit cu doi bărbaţi, unul dintre ei fiind ales pentru asemănarea izbitoare cu soţia sa, Poppaea Sabina, ucisă chiar de temutul împărat.

2. În Florenţa secolului XV-lea, tinerii cu vârste între 12 şi 22 de ani aveau relaţii sexuale pe termen lung cu binefăcători înstăriţi, lucru care se întâmpla cu aprobarea părinţilor.

3. În Japonia, în jurul anului 1600, actorii de teatru japonez (“kabuki wakashu”) erau admiraţi pentru frumuseţea lor, nu numai pentru talent, şi adesea acceptau şi „rolul“ de prostituate pentru cei bogaţi. De asemenea, pentru samurai, dar şi pentru călugării budişti era un lucru normal, la acel moment, să întreţină relaţii sexuale cu tinerii lor ucenici, atâta timp cât relaţia avea un scop educaţional, nu pur sexual. În antichitate, acest obicei era valabil şi pentru nobilii greci care deveneau mentori şi aveau datoria de a-i îndruma pe tinerii protejaţi.

4. Soldaţii care acceptau să facă sex pentru bani cu clienţi homosexuali, pe timp de război, este un obicei care datează de la 1700 şi care s-a menţinut şi în secolul 20. Este cunoscut că existau barăci transformate în bordeluri temporare, unde soldaţii care vindeau sex încropeau baruri şi adesea „recrutau“ noi adepţi.

5. Celebrul scriitor Oscar Wilde, homosexual la rândul lui, se referea la partidele de sex cu tinerii din clasa muncitoare (cu vârsta de 16-20 de ani), ca la „petreceri cu pantere“, pentru că se implicau numai trupeşte în pasiunea de care dădeau dovadă, fără se se implice şi sufleteşte.

6. La începutul secolului al XIX-lea, atât în SUA, cât şi în Europa, travestiţii erau cunoscuţi sub denumirea de  “fairies” (zâne) şi lucrau în bordeluri speciale, numai cu prostituate travestiţi, sau în anumite baruri, în timp ce alţii reprezentau oferta exotică din bordelurile clasice, unde activau femei.

7. În timpul Marii Crize economice (1929-1933), atât de mulţi bărbaţi apelau la prostituate şi bordelurile s-au bucurat de o asemenea popularitate încât acest lucru s-a răsfrânt în mod pozitiv şi asupra travestiţilor care prestau servicii sexuale. Aceştia puteau fi văzuţi plimbându-se pe stradă, la braţ cu clienţii lor. 

image

FOTO Huffington Post 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite