Cauze de divorţ: cinci greşeli care duc la sfârşitul mariajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pot apărea probleme dacă ambii parteneri îşi schimbă priorităţile în 
moduri inacceptabile pentru cei alături de care convieţuiesc FOTO Shutterstock
Pot apărea probleme dacă ambii parteneri îşi schimbă priorităţile în moduri inacceptabile pentru cei alături de care convieţuiesc FOTO Shutterstock

În vremuri în care divorţul nu mai este chiar un tabu, a devenit important să privim cauzele care pun capăt unei căsnicii. În procesul de documentare pentru noua sa carte, „Secretele cuplurilor fericite“, consilierul familial Kim Olver a stat de vorbă cu 100 de cupluri, pentru a afla care sunt principalele greşelile care duc la despărţire, scrie „Huffington Post“.

Iată ce a aflat:

1. Infidelitatea

Mulţi dintre cei intervievaţi au spus că infidelitatea este un motiv suficient de puternic pentru a pune capăt mariajului. Cu toate acestea, au existat şi persoane care au declarat că şi-ar dori să treacă peste această problemă, însă chiar şi acestea întâmpină dificultăţi în recăpătarea încrederii. Deşi partenerul infidel poate fi plin de remuşcări, persoana înşelată se poate simţi atât de trădată, încât să nu poată trece peste trădare. Astfel va continua să-şi pedepsească partenerul pentru durerea pe care le-a provocat-o, ceea ce, de cele mai multe ori, conduce tot la ruperea relaţiei.

2. Lipsa de onestitate

Oamenii privesc onestitatea diferit. Unii consideră că acest termen implică numai acele momente în care partenerii spun lucruri despre care ştiu că nu sunt adevărate, iar alţii gândesc că orice este departe de adevăr reprezintă o minciună. Mulţi au declarat că atunci când partenerul de viaţă îi minte, relaţia nu mai poate continua tocmai pentru că un mariaj trebuie să se bazeze pe încredere absolută.

3. Viciile

Pentru mulţi, dependenţele sunt de neiertat, mai ales dacă la începutul relaţiei această dependenţă nu a existat sau nu a fost menţionată. Cele mai multe despărţiri au fost cauzate de consumul de alcool şi de droguri, de jocurile de noroc şi de dependenţa de pornografie. Aceste vicii pot crea şi probleme de încredere.

4. Abuzul

Cei mai mulţi consideră că abuzurile asupra lor sau asupra copiilor lor ar pune capăt relaţiei. Cu toate acestea, există şi persoane care continuă să rămână într-o relaţie în care sunt agresate sau în care copiii sunt supuşi unor abuzuri. Şi acest aspect implică apariţia problemelor de încredere.

5. Schimbări majore ale priorităţilor

Oamenii se dezvoltă şi se schimbă. Uneori se dezvoltă în aceeaşi direcţie, iar alteori diferit. Există însă şi persoane care nu se schimbă nici după 50 de ani de căsnicie. Pot apărea probleme dacă ambii parteneri îşi schimbă priorităţile în moduri inacceptabile pentru cei alături de care convieţuiesc. Şi în acest caz, se implică încrederea şi consistenţa.

„Când oamenii se căsătoresc, se aşteaptă să cunoască foarte bine persoana aleasă şi să se bucure de sprijinul ei necondiţionat. Când încrederea este trădată, fundaţia relaţiei are de suferit. Pentru a avea o relaţie sănătoasă şi fericită contează să fii capabil să acorzi încredere“, a conchis scriitoare pentru „Huffington Post“.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite