Tort delicios cu banane caramelizate

Tort delicios cu banane caramelizate

Tort delicios cu banane caramelizate. FOTO miramirc.ro

Tortul cu banane caramelizate este foarte aspectuos şi usor de preparat. Gustul delicios îl face potrivit pentru ocaziile speciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

Blat

150 grame zahăr

25 mililitri apă

15 grame unt

250 grame banane fara coaja

1 păstaie de vanilie

2 ouă

100 grame zahăr

175 mililitri ulei

150 grame faină albă

75 grame făină integrală

1 linguriţă scorţişoară

1 plic praf de copt

1/2 linguriţă bicarbonat

50 mililitri iaurt simplu

Cremă

450 grame cremă de branză

115 grame unt moale

100 grame zahăr brun

100 grame zahăr pudră

Decor

Scorţişoară

ciocolată albă rasă

Mod de preparare:

Blat

Într-o craticioară caramelizăm 150 grame zahăr şi 25 mililitri apă, adăugăm untul şi bananele curaţate de coajă şi tăiate. Lăsăm pe foc până se înmoaie bananele, circa 4-5 minute. Scoatem bucaţelele de banane caramelizate deoparte într-un castron.

Separat, mixăm ouăle cu 100 grame zahăr şi seminţele de la păstaia de vanilie, până îşi dublează volumul. Adăugăm uleiul treptat mixand mereu, apoi bananele caramelizate, făina, praful de copt, scorţişoara şi bicarbonatul (cernute), iar la sfârşit iaurtul. Omogenizăm şi coacem blatul în forma (diametru de 23 centimetri) tapetată cu hârtie de copt, la 180 grade Celsius (circa 35-40 minute).

Lăsăm blatul să se răcească, apoi îl scoatem din formă şi il tăiem în 3.

Cremă

Mixăm puţin crema de brânză împreună cu untul moale de la temperatura camerei, apoi adăugăm zahărul brun şi zahărul pudră. Omogenizam bine şi lăsăm deoparte circa 5 minute, timp în care zahărul se va topi.

Asamblare

Împărţim crema în 4 părţi. 3 pentru blaturi şi una pentru marginile tortului.

Decorăm cu ciocolată albă rasă, scorţişoară măcinată şi rondele de banană.

Poftă bună!

Sursa: miramirc.ro 

citeste totul despre: