Tort de casă cu cremă de vanilie şi glazură de ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tort de casă cu cremă de vanilie FOTO bucataras.ro
Tort de casă cu cremă de vanilie FOTO bucataras.ro

Tort de casă cu cremă de vanilie. Gospodinelor pricepute şi cu o slăbiciune pentru dulciuri le recomandăm această reţetă delicioasă de tort, numai bună de pus pe masă în ziua de Paşte.

Tort de casă cu cremă de vanilie: ingrediente blat 

- şase ouă

- o cană cu făină

- două plicuri de zahăr vanilat

- un praf de sare

Tort de casă cu cremă de vanilie: ingrediente cremă de vanilie

- cinci ouă

- 700 de mililitri de lapte

- 175 de grame de zahăr

- 50 de grame de amidon alimentar 

- 25 de grame de făină

- esenţă de vanilie

Tort de casă cu cremă de vanilie: ingrediente pentru sirop

- 500 de mililitri de apă

- cinci linguri cu zahăr

- două plicuri de zahăr vanilat

- esenţă de rom

Tort de casă cu cremă de vanilie: ingrediente pentru ornat

- 200 de grame de pişcoturi

- 200 de grame de ciocolată cu lapte

- 100 de grame de ciocolată amăruie

- 80 de grame de frişcă lichidă

- coajă de portocală confiată

- 200 de grame de frişcă bătută

Tort de casă cu cremă de vanilie: prepararea blatului  

Se bat albuşurile, peste care se aruncă un praf de sare. Adăugăm zahărul şi mixăm până când crema devine lucioasă, după care completăm cu gălbenuşurile şi batem până când amestecul se omogenizează. Se pune făina şi se amestecă uşor cu o spatulă, până la omogenizare, potrivit bucataras.ro. Turnăm amestecul într-o formă unsă cu unt şi punem la cuptor pentru 25-30 de minute. Se face testul scobitorii şi, când este gata, se lasă la răcit.

Tort de casă cu cremă de vanilie: prepararea cremei

Se mixează ouăle împreună cu zahărul, după care adaugăm laptele, făina, amidonul şi esenţa şi se pune pe foc. Amestecăm continuu până când se îngroaşă compoziţia. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la răcit. În cazul în care se întăreşte foarte tare, se amestecă cu două-trei linguri de frişcă bătută până când ajunge la consistenţa dorită.

Tort de casă cu cremă de vanilie: prepararea siropului 

Pentru sirop se pun la fiert apa şi zahărul, iar după ce dă în clocot de câteva ori, se lasă la răcit şi se adaugă romul. 

Blatul rece se taie pe lateral în trei părţi şi se însiropează moderat. Pe ultima foaie, se pune un strat gros de cremă, după care se presează puţin cu cea de-a doua foaie de blat. La fel se procedează şi cu cel de-al doilea şi ultimul strat de blat. Se unge cu cremă lateralul tortului şi se pun pişcoturi unul lângă altul, de jur împrejur. Pişcoturile se pot ajusta, în cazul în care sunt prea mari pentru tort. Se leagă strâns cu o bentiţă. Pentru ornat, se topeşte ciocolata ruptă bucăţi cu frişcă lichidă, amestecând continuu până se topeşte şi devine omogenă. Se lasă la răcit cinci minute şi se toarnă peste tort, începând de la centru şi nivelând. Pe deasupra se presară coajă de portocală confiată. Se lasă la frigider câteva ore sau de pe o zi pe alta. Poftă bună!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite