Sărmăluţe de post cu ciuperci şi cu mămăliguţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această reţetă delicioasă am primit-o de la cititoarea noastră, Stoica Adina Mariana. Mulţumim, Adina! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.

Ingrediente:

1 borcan ciuperci întregi de la Bonduelle
1 buc varză murată 1-1,5 kg
3 buc ceapă
3 buc morcovi
2 buc păstârnac
100 gr halva
piper Kotanyi
200 gr bulion
sare
cimbru Kotanyi
boia Kotanyi
mălai
foi dafin Kotanyi
100 gr smântână

Mod de preparare:

Se scot frunzele pentru sarmale şi le lăsăm la scurs într-o sită. Ciupercile se trec pe sub un jet de apă, punându-le într-o sită. Într-o cratiţă se pune uleiul la încins. Între timp curăţăm ceapa şi ardeiul, le spălăm şi le dăm prin răzătoare, apoi le punem la călit câteva minute. Curăţăm morcovii şi păstârnacul.

Cartofii spălaţi se dau prin răzătoare şi îi punem peste ceapă şi ardei, lăsăm până încep să-şi schimbe culoarea, să devină ceapa aurie, apoi adaugăm orezul, iar la final punem halvaua tăiată cubuleţe micuţe.

Luăm de pe foc şi punem sare, piper, cimbru, boia, toate după gust Ciupercile se taie felii, adăugându-le peste compoziţia obţinută. Foile de varză nu trebuie să fie foarte mari. Punem câte o lingură de compoziţie obţinută şi le rulăm usor.

Citeşte reţeta completă pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite