Poate cel mai frumos restaurant din Centrul Vechi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nomad

Nomad a fost una dintre surprizele sezonului. Nomad e unul dintre restaurantele mari ale Centrului Vechi din Bucureşti. Mare ca suprafaţă, în primul rând, însă şi pentru ambianţă, pentru felul în care e amenajat, în special, dar şi pentru mâncarea surprinzător de bună.

Nomad e pe strada Smârdan, adică pe cea mai aglomerată dintre toate cele din Centrul Istoric. Sunt la al doilea etaj (şi ultimul) al unei clădiri destul de lungi, etaj pe care l-au decopertat cu totul şi căruia i-au făcut un acoperiş mobil, sau parţial mobil, din câte mi-am dat seama. Şi mai au o platformă şi mai sus, pe acoperişul acoperişului adică. Nu prea mare, însă din care poţi vedea de sus mult mai bine Centrul Vechi.

Spaţiul e mare, au reuşit să facă o sală lungă şi destul de încăpătoare, cu peste 200 de locuri. Pe o latură a sălii au scaune înalte, de bar, ca să poţi sta chiar pe marginea acoperişului, ai putea chiar arunca cocoloaşe de hârtie în cei de jos, de pe Smârdan, dacă ai vrea, fără ca ei să ştie de unde le-au căzut în cap...

Nomad e amenajat într-un mare fel, cred că e unul dintre cele mai frumoase restaurante din Centrul Vechi. Ştiu că unii chiar ar băga mâna în foc pentru asta. Se prea poate, eu am fost doar în puţine restaurante de acolo, însă mi-e greu să-mi imaginez ce ar putea să facă un arhitect mai mult decât cel de la Nomad – realist vorbind. M-au lăsat să fac multe poze, aşa că m-au scutit de o descriere care nu ar fi avut cum să-mi iasă, oricum.

Nu am luat în serios meniul de la Nomad la început, când am văzut feluri de mâncare din diverse bucătarii. Nu erau multe, ceea ce m-a dus cu gândul că s-ar putea să fie chiar un bucătar care ştie ce să facă, totuşi. Şi, într-adevăr, l-am văzut pe Tatian Aldea, un chef bun, pe care l-am mai întâlnit în scrierile mele. Au o bucătărie bine utilată, au lăsat-o la vedere din salon, ceea ce e un alt lucru bun.

Nomad

Mâncarea a fost destul de bună pentru un restaurant din Centrul Vechi, şi încă unul mare, cu câteva sute de locuri, adesea plin. Mai ales că şi-au propus să fie rapizi, ceea ce s-a şi confirmat în cazul nostru, chiar dacă eram la începutul programului (e deschis doar seara) şi lumea abia atunci începea să vină.

Serviciul a fost o altă surpriză plăcută la Nomad, au mulţi chelneri, toţi foarte tineri. Şi băieţi şi fete, amabili şi zâmbitori, cei mai mulţi dintre ei. Preţurile destul de mari la mâncare, însă pentru tot ce e în jur merită.

Clienţi mulţi, după cum am spus, toţi tineri la ora la care am fost noi, însă am auzit şi despre destui netineri că trec des pe la Nomad.

Nomad e, aşadar, unul dintre cele mai frumoase restaurante din Centrul Vechi şi din Bucureşti, farmec sporit semnificativ şi de vederea panoramică, de rooftop, desigur. Dar şi cu mâncare bună, servicii la fel, ambianta veselă, colorată, tinerească, optimistă, greu de găsit în altă parte. Un lucru excelent făcut, le dorim să le meargă bine şi să fie exemplu cât mai multora.
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite