Anthony Bourdain, bucătarul antivedetă

Anthony Bourdain,
bucătarul antivedetă

I-aţi văzut la TV, i-aţi admirat şi le-aţi citit cărţile. Sau aţi gătit după ele. Unii foarte norocoşi au ajuns chiar în restaurantele lor. Ceea ce fac ei nu mai e doar gastronomie, ci adevărate capodopere. Adevarul.ro vă prezintă, în serial, poveştile celor mai mari bucătari şefi ai lumii, oamenii care au dus mâncarea la rangul de artă.

Cum să găteşti pandişpanul perfect

Cum să găteşti pandişpanul perfect

Oricine a trecut vreodată prin sistemul educaţional din Marea Britanie trebuie să fi gustat budincile pufoase şi pandişpanurile cu melasă şi sirop auriu. Acest produs naţional a fost creat de un scoţian din epoca victoriană, din rămăşiţele rafinării zahărului, şi s-a bucurat de succes generaţii întregi.

Dovleacul, mai mult decât un simplu decor de Halloween

Dovleacul,
mai mult decât un simplu decor de Halloween

Adoptat cu entuziasm ca multe alte sărbători consumeriste, Halloween-ul e la doar două nopţi distanţă. Petrecerile au început însă în cluburi încă din weekend-ul trecut, cu costume, băuturi sângerii şi dovleci sculptaţi. Însă dovlecii cu feţe vesele, triste sau înspăimântătoare pot fi mai mult decât elemente de decor. Pot împodobi nu doar o casă, ci pot fi transformaţi în preparate savuroase.

Ştii să decodezi eticheta sticlei de vin?

Ştii să decodezi eticheta sticlei de vin?

Pentru mulţi dintre noi, eticheta de pe sticla de vin poate semăna cu o limbă străină şi uneori, chiar poate fi într-o limbă străină, în funcţie de locul unde a fost produs vinul. Cu termeni precum „Denominazione di Origine Controllata” sau „fecundaţie primară non-inoculată”, am putea spune pe bună dreptate că citim ghidul staţiei spaţiale internaţionale.

Cum să găteşti calamarul perfect

Cum
să găteşti calamarul perfect

Scriitorul Alan Davidson a spus că „cefalopodele sunt consumate mai puţin din cauza faptului că oamenii sunt speriaţi de aspectul lor“. Dar asta nu trebuie să te împiedice să te bucuri de una dintre cele mai bune mâncăruri din lume.

Cum să găteşti pilaful perfect

Cum
să găteşti pilaful perfect

Mulţi consideră pilaful ca fiind cea mai bună garnitură a vremurilor moderne. Dar, de fapt, pilaful este bătrân, vine din vremuri apuse şi pregătirea lui este atât de complexă, încât definiţia din dicţionarul Oxford este prea scurtă şi un pic defăimătoare: „o metodă orientală de a găti orezul în aşa fel încât fiecare bob să rămână separat”.

Mituri dărâmate: pâinea este bună

Mituri
dărâmate: pâinea este bună

De la pâinea prăjită unsă cu de unt, la un sandviş simplu, pâinea era odată un aliment nelipsit din alimentaţie. În ultimele decenii, însă, acest aliment a suferit o lovitură serioasă de imagine şi a devenit un fel de „monstru“, ceva de evitat, cu care trebuie să te lupţi.

Gustul dulce al succesului: de ce se vând mai bine ca oricând cărţile de bucate?

Gustul dulce al succesului: de ce se vând mai bine ca oricând cărţile de bucate?

Suntem la un click distanţă de orice ne interesează: mobilă, mâncare, haine, credite, dinţi, cărţi, orice. Tot la un click distanţă sunt şi soluţiile gratuite la situaţiile din viaţa noastră. Cum ar fi bucătăria şi reţetele de care avem nevoie. Şi în ciuda acestor beneficii, o ştire potrivit căreia cărţile de bucată au înregistrat vânzări record face senzaţie.

De ce în cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementare de igienă? Răspund tot eu: nu fiindcă nu vor, ci pentru că oamenii de acolo nu gândesc, nu îşi pun capul la contribuţie. Nimic din ce o să scriu mai jos nu e de învăţat în şcoală, la liceele de alimentaţie publică sau la trainingurile din industria ospitalităţii.

luna trecuta · comentarii (19)

Gâscă pe varză, gâscă umplută sau gâscă la cuptor, mâncăruri mult prea bune ca să nu salivezi pavlovian numai când auzi. Şi dacă azi tot e mare sărbătoare, că e Moş Nicolae cel bun şi darnic, care aduce cadouri copiilor cuminţi, v-aduc şi eu o reţetă de sărbătoare.

acum 3 luni · comentarii (1)

Crumble este o prăjitură cu iz anglo-irlandez, născută în timpul războiului, când toate alimentele erau raţionalizate. Aşa că gospodinele se străduiau să gătească ceva gustos, dar cu ingrediente puţine şi fără gătit îndelungat.

acum 5 luni · comentarii (0)

Cum să nu facem salată de vinete acum, cu vinete dulci coapte la soare? În luna august sunt cele mai bune vinete pentru zacuscă sau salată, sunt dulci, moi, pufoase, fără multe seminţe. Acum e momentul să ne bucurăm din plin, să gătim vinetele în zeci de reţete delicioase.

acum 6 luni · comentarii (2)
Postari Recente