Mâncare de cod. Reţetă originară din Spania
0
sursa foto: thekitchenalchemist.co.uk
Cod bolborosind într-un sos cu chorizo, şofran, năut, lămâie şi pătrunjel. Numai când scriu şi-mi vine apă în gură. Toatea astea fac din mâncarea de cod o adevărată vedetă printre preparatele originare din însorita Spanie.
Mâncare de cod. Reţetă originară din Spania – Ingrediente (2 porţii)
2 fileuri de cod
100 g cârnaţi tocaţi (de preferat chorizo)
1 vârf de şofran
1 pahar vin alb
250 ml roşii tocate în suc propriu
1/2 linguriţă boia afumată
1 cutie năut fiert
1 ceapă tocată fin
2 căţei usturoi, pisaţi
1 cub de supă de pui, dizolvat în 250 ml de apă fiartă
zeama de la 2 lămâi
2 linguriţe zahăr
pătrunjel
ulei de măsline pentru gătit
ulei de măsline pentru salată
sare
piper