Limonadă cu pepene roşu sau cu piersici: două băuturi revigorante pentru zile fierbinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Limonadă cu pepene roşu. FOTO landoftheswoo.com
Limonadă cu pepene roşu. FOTO landoftheswoo.com

Dacă vreţi să încercaţi şi alte tipuri de limonadă decât cele clasice, cu apă, zahăr şi lămâie, există variante cu ingrediente surprinzătoare, cum sunt pepenele roşu sau piersicile. Rezultatul este însă răcoritor şi revigorant.

Limonadă cu pepene roşu

Ingrediente:

700 gr. miez de pepene, fără sâmburi
1 lămâie
200 ml apă
3-4 linguri de zahăr
gheaţă

Mod de preparare:

Încălziţi apa într-o cratiţă de mici dimensiuni şi adăugaţi zahărul. Amestecaţi până se topeşte şi lăsaţi apa cu zahăr să se răcească. Stoarceţi zeama de lămâie într-un pahar, apoi scoateţi seminţele din pepene şi pasaţi miezul în blender. 

Adăugaţi zeama de lămâie în sucul de pepene obţinut şi strecuraţi-l printr-o sită fină, apoi turnaţi compoziţia în apa în care aţi topit zahărul. Lăsaţi limonada la frigider şi serviţi în pahare încăpătoare, decorate cu fruze de mentă, în care adăugaţi cuburi de gheaţă.

Limonadă cu lămâie şi piersici

Ingrediente:

2 lămâi
3 piersici coapte
3-4 linguri de zahăr (sau mai puţin zahăr, după gust)
1 litru apă plată sau minerală

Mod de preparare:

Spălaţi piersicile şi apoi le decojiţi, scoateţi sâmburii şi tăiaţi pulpa în bucăţi mici. Lăsaţi bucăţile de piersică într-o carafă cu zahăr şi cu zeama stoarsă de la cele 2 lămâi. Amestecaţi până se omogenizează şi apoi turnaţi apă plată sau minerală, după preferinţă. Se poate servi cu gheaţă şi frunze de mentă.

limonada dicassobresaude.com

Limonadă cu piersică. FOTO fearlesshomemaker.com

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite