INFOGRAFIE Cum depozităm corect şi eficient alimentele în frigider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fructele şi legumele trebuie depozitate separat, în lăzile frigiderului. FOTO Shutterstock
Fructele şi legumele trebuie depozitate separat, în lăzile frigiderului. FOTO Shutterstock

Un frigider organizat înseamnă mai puţină mâncare irosită, deci mai mulţi bani economisiţi. Aşa că ar trebui să ştim care este locul potrivit pentru fiecare tip de produs cumpărat, de la ouă şi carne până la mâncare gătită şi lactate.

Poate părea surprinzător, dar ouăle nu trebuie ţinute în compartimentul special de pe uşa frigiderului, deşi cele mai multe au o astfel de zonă. Motivul prezentat de specialişti pentru publicaţia Huffington Post ţine de schimbările de temperatură care influenţează mai ales termenul de valabilitate al unor alimente precum laptele şi ouăle. Acestea sunt puse, de regulă, pe uşa frigiderului, fără să ţinem cont de faptul că o deschidem atât de des. Mutarea lor pe rafturi va contribui la menţinerea prospeţimii între 3 şi 5 săptămâni, în cazul ouălor, şi cu până la o săptămână peste data expirării înscrise pe ambalaj, în cazul laptelui. Important este ca ouăle se fie ţinute în ambalajul lor.

De asemenea, un lucru mai puţin ştiut este că şi ouăle pot fi congelate, în anumite condiţii. În primul rând, ouăle nu se congelează întregi, cu coajă. Albuşurile se congelează separat destul de bine, în tăviţe pentru gheaţă sau alte recipiente pentru congelator, însă fără să le umpleţi până sus.

În cazul gălbenuşurilor, acestea trebuie puse într-un recipient rezistent pentru congelator şi înţepate pînă se sparg. Apoi trebuie amestecate uşor cu 1/8 linguriţă de sare sau jumătate de lunguriţă de zahăr la patru galbenuşuri, pentru a fi prevenită coagularea. Astfel preparate rezistă până la 3 luni, conform sanatate.bzi.ro. Ouăle trebuie decongelate peste noapte, în frigider, şi folosite ziua următoare. Nu le recongelaţi.

infografie
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite