Cum să păstrezi alimentele mai mult timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evită să încarci frigiderul la refuz, pentru că astfel aerul nu va mai 
circula corespunzător şi se vor forma zone calde în care produsele se 
vor altera. FOTO Shutterstock
Evită să încarci frigiderul la refuz, pentru că astfel aerul nu va mai circula corespunzător şi se vor forma zone calde în care produsele se vor altera. FOTO Shutterstock

Multor gospodine li s-a întâmplat, probabil, să-şi facă provizii consistente, pentru a descoperi ulterior că legumele sau fructele, pe care ştiau că le au bine depozitate, sunt stricate. Pentru cei care se confruntă cu astfel de probleme, medicul osteopat american Joseph Mercola oferă câteva sfaturi pentru o mai bună depozitare a produselor.

LEGUME

Ceapa - Pune ceapa în dresuri şi separă-le prin noduri. Astfel, în afară de faptul că arată amuzant, ca o decoraţiune inedită pentru cămară, ceapa va rezista până la opt luni.

ceapa dresuri

Ceapă verde – Taie ceapa şi pune-o într-o sticlă de plastic uscată, pe care să o ţii în congelator. Asigură-te că ceapa verde nu este umedă înainte de a o depozita, pentru a nu îngheţa.

Cartofi – Cel mai important este să nu îi ţii la un loc cu ceapa, pentru că se vor strica mai repede.

Ciuperci – Ţinute într-o pungă de hârtie, într-un loc uscat sau în frigider, ciupercile vor rezista mai mult. Evită să le păstrezi în plastic.

Verdeţuri – Înveleşte-le într-o folie de plastic sau într-o pungă sigilată cu un elastic şi pune-le la congelator.

ierburi

Roşii – Nu le depozita în pungi de plastic, pentru că se vor strica mai repede. Ţine-le departe de soare, cu codiţele în sus.

Salata – Pune-o într-un bol acoperit cu folie de plastic, iar deasupra aşază un prosop de hârtie, care va absorbi orice umezeală.

servetel hartie

FRUCTE

Căpşuni - Prepară un amestec din oţet şi apă (o cantitate de zece ori mai mare de apă decât cea de oţet). Trece căpşunile prin amestec, scurge-le, clăteşte-le şi pune-le în frigider. Soluţia este suficient de diluată, aşa că nu-ţi face griji că se va simţi gustul oţetului. Astfel, zmeura rezistă mai mult de o săptămână, iar căpşunile aproape două săptămâni.

Banane - Înfăşoară cozile de la banane cu o folie de plastic, pentru a rezista cu 3-5 zile mai mult decât de obicei.

banane folie aluminiu

Mere – Un măr stricat le strică şi pe celelalte, aşa că imediat cum vezi că unul dintre ele s-a alterat, scoate-l imediat.

PRODUSE LACTATE

Unge cu unt partea tăiată a caşcavalului sau a brânzei pentru a preveni uscarea.

Brânza nu se ţine în pungi, ci în hârtie, iar în frigider trebuie să stea în partea mai puţin rece.

Laptele şi alte alimente care se pot strica uşor păstrează-le pe raftul din mijloc al frigiderului, nu pe uşă, acolo unde temperatura oscilează.

SFATURI DE DEPOZITARE

Evită să încarci frigiderul la refuz, pentru că astfel aerul nu va mai circula corespunzător şi se vor forma zone calde în care produsele se vor altera.

Evită să tai carnea sau fructele înainte de depozitare, pentru că se vor strica mai repede.

Borcanele de sticlă oferă o alternativă sănătoasă şi mai de lungă durată decât recipientele din plastic. Produsele vor rezista câteva zile dacă sunt depozitate într-un borcan.

borcane sticla

Împachetează în folie de aluminiu ţelina înainte de a o depozita în frigider, pentru a rămâne prospătă mai mult timp.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite