Cum alegi şi găteşti corect pastele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pastele sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din lume. Deşi, la prima vedere, par a fi uşor de preparat, există câteva lucruri de care trebuie să ţii cont pentru a obţine paste perfect gătite.

Sos în funcţie de forma lor

Sunt 3 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi pastele: mărimea, forma şi textura. Pastele mai mici, cum sunt tăiţeii, sunt perfecte pentru supe şi ciorbe, în timp ce macaroanele sau pastele scoici sunt recomandate pentru salate.

Pastele cu striaţii, cum sunt penelle ori ditalini, se potrivesc cu sosuri mai grase, cum sunt cele care conţin smântână, ulei de măsline sau brânză topită, în timp ce pastele lungi sau fine, de exemplu farfallele, spaghetele ori tagliatellele, sunt bune cu sos de roşii sau cu sos ragu.

Trucuri pentru paste perfecte

În primul rând, adaugă sare în apa în care fierb pastele. Nu te zgârci cu cantitatea adăugată, ci, dimpotrivă, apa trebuie să fie foarte sărată înainte să pui pastele. Acestea nu se sărează după ce au fiert, deoarece nu vor mai avea un gust la fel de bun. Evită să pui ulei în apă.

Chiar dacă va preveni lipirea pastelor, nici sosul nu se va prinde de ele. O altă greşeală des întâlnită la prepararea pastelor este folosirea unei cantităţi insuficiente de apă. De regulă, la 450 g de paste se folosesc 5 litri şi jumătate de apă şi se fierb într-o oală cât mai încăpătoare, deoarece acestea se umflă în timpul preparării.

Află pe Clicksanatate.ro cum se prepară pastele de casă!

Ce poţi trata cu frunze de morcov

În ce situaţii sunt contraindicate extensiile de gene

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite