Cu ce se deosebesc diferitele tipuri de orez şi în ce preparate pot fi folosite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este o cereală cu un conţinut redus de grăsimi, bogată în proteine, fiind o sursă de de vitamine din complexul B şi minerale, precum magneziu şi cupru. Este considerată o alternativă mai sănătoasă la paste şi cartofi. În funcţie de soiul folosit, dintr-o cană de orez crud se obţin 1-2 căni de orez fiert.

Orezul Basmati nu se lipeşte

„Regele orezului“ are boabele lungi şi foarte subţiri. Pentru a fi preparat corect, este bine să fie spălat înainte de a fi gătit, pentru a înlătura urmele de amidon rămase după prelucrare. Poate fi servit în salate sau împreună cu legume, drept garnitură. Se găteşte mai uşor decâte alte tipuri de orez, iar boabele nu se lipesc între ele după ce sunt fierte.

Orezul sălbatic, bogat în proteine

Este o rudă mai îndepărtată a orezului alb, fiind considerat ca făcând parte mai degrabă din categoria ierburilor acvatice. Bobul este lung şi de culoare mai închisă şi conţine mai multe proteine decât orezul alb. Este recomandat în curele de slăbit, în combinaţie cu orez alb.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite