Cremă răcoritoare de pepene galben cu vanilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru zilelele călduroase de vară, vă propunem un desert uşor din pepene galben cu aromă de vanilie. Servit la rece, acesta poate fi un excellent desert pentru musafiri.

Ingrediente:

  • 400 grame pulpă pepene galben
  • 100 mililitri lapte
  • 150 grame zahăr
  • 30 grame amidon
  • 125 grame frişcă
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 ou
  • 1 baton vanilie

Decor:

  • 100 grame frişcă
  • zahăr granulat
  • bucăţele de pepene galben

Mod de preparare

Curăţăm pulpa pepenelui de coajă şi o tăiem în bucăţele mici. Le amestecăm cu 100 mililitri de lapte şi le mixăm la ro­bot până obţinem un piure fin.

Punem piureul într-o crăticioară, pe foc mic, adăugăm un baton de vanilie tăiat pe lungime şi lăsăm până ce se încălzeşte foarte bine. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să fie fierbinte. Stingem focul, eliminăm batonul de vanilie şi lăsăm piureul să se răcorească pentru cinci minute.

Separat mixăm gălbenuşurile, oul, zahărul şi amidonul pentru cinci minute. Adăugăm treptat piureul de pepene peste amestecul de ouă, zahăr şi amidon. Punem pe foc mic mixul obţinut şi amestecăm până ce obţinem o cremă fină (circa 10 minute).

Stingem focul, aco­perim crema cu folie alimentară de plastic şi o lăsăm să se răceas­că complet. Dacă lăsăm crema neacoperită, aceasta va forma la suprafaţă o pojghiţă pe care trebuie să o îndepărtăm cu ajutorul unei linguri.

Între timp mixăm frişca până se întăreşte. Când crema s-a răcit complet, încorporăm cu grijă frişca, punem crema în pahare, deco­răm cu puţină frişcă, câteva granule de zahăr şi o lăsăm la frigider pentru o oră înainte de-a o servi.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite