Budincă de lămâie: secretele unui desert fin şi parfumat pentru zilele de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Budinca de lămâie. FOTO recipeshubs.com
Budinca de lămâie. FOTO recipeshubs.com

Budinca de lămâie este un desert aromat, perfect pentru vară, care se face foarte simplu. Gustoasă şi parfumată, textura sa fină este o adevărată încântare pentru papilele gustative.

Ingrediente:

- 55 gr unt
- 115 gr zahăr
- coaja rasă şi sucul de la o lămâie
- 2 ouă
- 60 gr de făină
- o linguriţă praf de copt
- 280 ml lapte.

Mod de preparare:

Albuşurile se separă de galbenuşuri. Luăm un bol încăpător în care punem untul, zahărul şi coaja de lămâie, apoi amestecăm bine cu telul. 

Gălbenuşurile se adaugă treptat în bol, la fel şi faina amestecată cu praful de copt, după care laptele şi sucul de lămâie. Într-un alt bol batem albuşurile spumă şi le turnăm peste compoziţia deja pregatită.

Amestecăm totul cu cu o spatulă, încet, de jos în sus. Compoziţia se toarnă într-un vas termorezistent uns cu puţin unt, iar apoi se lasă 45 de minute în cuptorul preîncalzit. După ce scoateţi budinca din cuptor şi o lăsaţi puţin să se răcească, puteţi să presăraţi zahăr pudră deasupra. Poftă bună! 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite