Berea, darul zeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Considerată cea de-a treia băutură la nivel mondial, doar apa şi ceaiul fiind consumate în cantităţi mai mari, berea nu este doar soluţia ideală care potoleşte setea pe timpul verii, ci şi o sursă de sănătate la pahar.

Orzul, hameiul, apa şi drojdia sunt cele patru ingrediente naturale care, combinate, se transformă în berea savuroasă cu care ne delectăm mai ales vara când temperaturile sunt tot mai ridicate. Primele dovezi ale existenţei berii datează de aproximativ 6.000 de ani, şi provin din vechea Mesopotamie. Deşi nu există scrieri care să descrie cu exactitate procesul prin care s-a fabricat băutura, se pare că o bucată de pâine umedă a fermentat, rezultând o pastă. Mai târziu, pâinea era prăjită, cufundată în apă, formându-se astfel un terci din care se obţinea băutura cu gust uşor amărui.

Berea nefiltrată

Tot mai des consumată în ultima perioadă în ţara noastră, berea nefiltrată este practic cea obţinută la prima mână, fără ca ea să treacă prin tot procesul din care rezultă berea blondă pe care o găsim în comerţ.

Spre deosebire de sortimentul de bere blondă, cea nefiltrată are un gust mult mai aromat din cauza drojdiei şi a malţului, ingrediente care se păstrează în cantităţi tot mai mici în urma prelucrării prin care se obţine berea obişnuită.

Asemenea gustului, culoarea berii nefiltrate este mult mai intensă. Dacă la berea blondă ea este mai clară (gălbuie), la cea obţinută la prima mână este mai tulbure pentru că nu sunt scoşi mulţi dintre pigmenţii naturali. Pentru că are o aciditate mai scăzută (nu i se adaugă dioxid de carbon), berea nefiltrată face şi mai puţină spumă decât cea blondă.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite