6 motive ca să mănânci curmale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
6 motive ca să mănânci curmale
6 motive ca să mănânci curmale

Arată dubios, dacă ne întrebaţi pe noi, dar curmalele sunt pline de nutrienţi pentru organism. Sunt hrănitoare, vă energizează şi vă protejează de factori externi. Azi vă prezentăm 6 motive ca să mănânci curmale!

6 motive ca să mănânci curmale

Reduc riscul de cancer la colon

Consumul de curmale te ajută să ai o digestie bună şi, totodată, asigură funcţionarea optimă a intestinului, împiedicând înmulţirea bacteriilor dăunătoare. Mai multe studii au demonstrat faptul că cei care consumă frecvent curmale prezintă un risc minor de îmbolnăvire a colonului, deoarece aceste fructe cresc nivelul bacteriilor bune din organism şi opresc creşterea celulelor care duc la cancerul de colon.

Sunt energizante naturale

Curmalele conţin un procent ridicat de zaharuri naturale, glucoză şi fructoză, exact ceea ce are nevoie organismul pentru energie. Pe lângă acestea, ele sunt o sursă importantă de minerale: fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc; de fibre şi de vitamine: vitamina A, complexul B, vitamina K. Toate acestea menţin energia la un nivel optim şi înlătură stările de oboseală.

Îmbunătăţesc digestia

O ceaşcă de curmale oferă organismului 12 grame de fibre, ceea ce înseamnă 48% din porţia zilnică necesară pentru funcţionarea optimă a organismului. Dintr-un studiu publicat în „British Journal of Nutrition” a reieşit faptul că, cei care au consumat 7  curmale, timp de 21 de zile, au prezentat îmbunătăţiri ale frecvenţei scaunelor. Ele funcţionează ca un laxativ natural, iar introducerea lor în alimentaţia zilnică tratează tulburările intestinale şi restabilesc nivelul florei intestinale.

Află continuarea doar aici!

Dieta indiană: cum să slăbeşti 8 kg în 7 zile

Metode simple pentru a curăţa toxinele din ficat

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite