5 secrete pentru ca pastele să îţi iasă perfecte

5 secrete pentru ca pastele să îţi iasă perfecte

Indiferent în ce combinaţii îţi plac, cu carne sau ,din contră, cu multe feluri de brânză, pastele sunt un preparat simplu şi foarte gustos. Trebuie să ţii cont însă de câteva trucuri pentru ca ele să îţi iasă perfect iar tu să te bucuri de o masă fără cusur.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uleiul şi apa nu se amestecă

Atunci când pastele folosite sunt de calitate, nu este nevoie să se adauge ulei în apa în care fierb. Acesta le va face să devină alunecoase, iar sosul se va scurge mult mai uşor de pe ele. Dacă sunt folosite însă paste de o calitate inferioară, uleiul poate reduce din efectul de lipire pe vasul în care fierb. Pentru a împiedica pastele să se lipească cea mai bună soluţie este să le punem în apă atunci când aceasta începe să clocotească şi să amestecăm des. Atenţie însă, există unele tipuri de paste, precum ravioli, la care nu se recomandă ca apa să fiarbă prea tare, deoarece există riscul să se destrame. Pastele de calitate au un aspect gălbui, în nici un caz unul alb-gri. Se păstrează cel mai bine într-un recipient ermetic, departe de umezeală.

Foloseşte o cantitate potrivită de apă

Se pune la fiert 1 litru de apă la fiecare 100 g de paste. Majoritatea oamenilor nu folosesc un vas suficient de mare sau pun mai puţină apă decât ar trebui atunci când gătesc pastele.

Află mai multe pe clickpoftabuna.ro!

citeste totul despre: