Trump îi răspunde fostului director al FBI: un „mincinos“ şi un „gunoi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donald Trump l-a catalogat vineri drept un „mincinos“ pe James Comey, fostul director FBI pe care l-a destituit şi care tocmai a publicat o carte brutal de critică la adresa preşedintelui american, relatează AFP.

„James Comey este un SCURGĂTOR (de informaţii) şi un MINCINOS dovedit“, a scris pe Twitter preşedintele american vineri, acuzându-l pe Comey că a „divulgat informaţii CLASIFICATE, pentru care ar trebui urmărit“ penal.

„Aproape toată lumea de la Washington credea că ar fi trebuit să fie dat afară din cauza muncii teribile pe care o făcea, până când a fost, în fapt, dat afară“, adaugă el în două tweet-uri lungi, pline de furie, în care îl cataloghează pe fostul şef al poliţiei federale americane drept un „gunoi“.

„A fost marea mea onoare să-l destitui pe James Comey!“, conchide şeful statului american.

Cartea lui James Comey - intitulată „A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership“ - prezintă un portret al unui preşedinte mincinos şi care-şi impune anturajului un cod al loialităţii ce aminteşte atitudinea unui cap „mafiot“.

„Cercul tăcut care aprobă. Bossul care face ziua şi noaptea. Jurămintele de loialitate. Viziunea lumii potrivit căreia toţi sunt împotriva noastră. Minciuna generalizată, indiferent că e mică sau mare, în serviciul unui fel de cod al loialităţii care plasează organizaţia deasupra moralităţii şi adevărului“, denunţă fostul director FBI.

În opinia lui James Comey, al 45-lea preşedinte al Statelor Unite este „rupt de adevăr şi de valorile instituţionale“.

Într-o audiere extraordinară în Senat, James Comey a dezvăluit presiuni din partea Casei Albe, faptul că preşedintele i-a cerut „loialitatea“ sa şi să abandoneze o parte a anchetei care-l viza pe generalul Michael Flynn, consilierul său pe probleme de securitate naţională, obligat să demisioneze.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite