Trump: Pompeo se întoarce de la Phenian cu cei trei prizonieri americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump FOTO AFP
Donald Trump FOTO AFP

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că secretarul de Stat Mike Pompeo se întoarece în Statele Unite cu cei trei „prizonieri“ americani, eliberaţi de Coreea de Nord, şi „care par să se fie sănătoşi“, relatează The Associated Press.

Eliberarea celor trei americani este considerată un gest de bunăvoinţă înaintea unui summit istoric între Trump şi Kim Jong-Un.

„Secretarul de Stat Mike Pompeo este în zbor, pe drumul de întoarcere acasă din Coreea de Nord, împreună cu cei trei domni minunaţi pe care toată lumea aşteaptă atât de mult să-i întâlnească“, a scris preşedintele american pe Twitter.

El a adăugat că Pompeo a avut o „întâlnire bună“ cu liderul nord-coreean.

Locatarul Casei Albe plănuieşte să se întâlnească cu Kim Jong-un.

În alt tweet, el a anunţat că Pompeo şi cei trei foşti deţinuţi vor ateriza la baza aeriană Andrews joi, la ora locală 2.00 (9.00, ora României).

Trump a anunţat că îi va întâmpina pe cei trei bărbaţi, la întoarcerea lor împreună cu şeful diplomaţiei americane, care a fost la Phenian pentru a pregăti întâlnirea.

Kim Hak-song, Tony Kim şi Kim Dong-chu, acuzaţi de activităţi împotriva statului, au fost încarceraţi în lagăre de muncă.

Pompeo a efectuat a doua vizită în Coreea de Nord, după ce s-a întâlnit cu Kim Jong-un în weekendul Paştelui.

Această a adoua vizită nu a fost anunţată oficial înainte de placarea sa de la Washington, luni seara târziu, cu o aeronavă 757 a Forţelor aeriene.

Trump a anunţat misiunea marţi după-amiaza, într-un discurs în care a anunţat retragerea Statelor Unite din acordul istoric în dosarul nuclear iranian.

Pompeo a fost întâmpinat miercuri dimineaţa (ora locală), când aeronava a ajuns la Phenian, de oficiali nord-coreeni.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite