Trump: Kim Jong-un „va regreta sincer“ acţiunile ostile împotriva teritoriului SUA sau împotriva aliaţilor SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat vineri că liderul nord-coreean Kim Jong-un "va regreta sincer" acţiunile ostile împotriva teritoriului SUA sau împotriva aliaţilor SUA, avertismentul fiind lansat la câteva ore după ce într-o postare pe Twitter afirma că armele americane sunt deja ”încărcate şi armate” pentru a combate orice ameninţare reprezentată de Coreea de Nord.

"Sper că înţeleg pe deplin gravitatea a ceea ce am spus", a precizat Trump, adăugând că "acele cuvinte sunt foarte, foarte uşor de înţeles".

Apoi, el i-a transmis un ultimatum lui Kim Jong-un.

"Acest om nu va scăpa nepedepsit pentru ceea ce face ", a spus Donald Trump.

"Dacă îndrăzneşte să declanşeze o ameninţare sub forma unei ameninţări evidente - ceea ce el face de ani de zile - sau dacă face ceva în ceea ce priveşte Guamul sau orice teritoriu american sau un aliat american, va regreta sincer", a mai declarat preşedintele SUA.

”Soluţiile militare sunt acum pe deplin în vigoare, sunt încărcate şi armate dacă vedem vreo acţiune neînţeleaptă din partea Coreei de Nord. Sperăm că Kim Jong-un va găsi o altă cale!”, afirma preşedintele american în mesajul postat pe Twitter cu câteva ore în urmă.

Această declaraţie vine la două zile după ce secretarul Apărării a susţinut că americanii sunt pregătiţi să contracareze orice ameninţare venită de la Phenian.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite