Trump critică numirea unui procuror special pentru ancheta privind Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Donald Trump a criticat joi, pe Twitter, numirea unui procuror special pentru ancheta federal privind posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA.

„Cu toate actele ilegale care au avut loc în campania Clinton & în administraţia Obama, nu a fost nimic niciodată un procuror special!”, a scris preşedintele pe Twitter.

El a scris greşit termenul procuror – „councel”, în loc de „counsel”.

„Este cea mai mare vânătoare de vrăjitoare a unui politician din istoria Americii!”, a adăugat el. 

Departamentul de Justiţie l-a numit miercuri noapte pe fostul director al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) Robert Mueller în funcţia de procuror special pentru a conduce investigaţia federală cu privire la implicarea ruşilor în alegerile prezidenţiale, precum şi la posibilele legături dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Moscovei.

Casa Albă a reacţionat la scurt timp după aceea, în numele lui Trump, apreciind că Mueller va confirma că nu a existat ”nicio înţelegere secretă” între echipa sa de campanie şi Rusia.

”Aşa cum a spus în repetate rânduri, o investigaţie exhaustivă va confirma ceea ce ştim deja - că nu a existat nicio înţelegere secretă între campania mea şi orice entitate străină. Abia aştept încheierea cât mai rapidă a acestei probleme. Nu mă voi opri niciodată din a mă lupta pentru oameni şi pentru problemele care contează cel mai mult pentru viitorul ţării noastre”, se arată într-un comunicat transmis de Casa Albă.

Mueller a anunţat că acceptă responsabilitatea şi îşi va duce la capăt obligaţiile pe cât de bine poate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite