Prima-doamnă a Americii, în pantofi cu toc cui şi ochelari de aviator, la inundaţii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima doamană a Americii, Melania Trump, fost model, a fost ţinta ironiilor presei şi internauţilor din cauza ţinutei alese pentru a merge în zonele devastate de inundaţiile provocate de uraganul Harvey în Texas: pantofi cu toc cui şi ochelari aviator.

„Melania seamănă cu Barbie Alertă Inundaţii. Cu siguranţă pantofii ei Loubs nu sunt impermeabili", scrie Maria del Russo, făcând referire la luxoasa marcă de încălţăminte Louboutin.

"Ajutorul se îndreaptă spre, Texas! Nu vă îngrijoraţi, Melania poartă tocuri cui speciale pentru furtună", lansează într-un tweet comicul şi producătorul Brad Wollack, în timp ce J.D. Altman îi recomandă Melaniei să poarte tocuri şi mai înalte pentru a face faţă inundaţiilor.

Actriţa de comedie Jessica Kirson chiar o felicită: ''Excelentă idee @FLOTUS. Puteţi să strângeţi cu tocurile ruinele rămase". Un alt internaut o avertizează pe Prima doamnă: "Nu este săptămâna modei de la Millano, Melania".

În afară de încălţăminte, prima doamnă a fost criticată şi pentru alte accesorii vestimentare, precum ochelarii care îi dădeau un look de aviator. "Se crede probabil la Top Gun", prestigioasa şcoală americană de pilotaj, se arată într-un mesaj pe Twitter, în timp ce un alt utilizator @TheTommyJ411 se întreabă dacă Melania "va pilota avionul până în Texas". 

În schimb, preşedintele, Donald Trump, era pregătit de intemperii: fără cravată, într-un trenci marca preşedinţiei şi o pereche de ghete impermeabile. 

Mai mulţi internauţi au comparat-o cu regina Franţei Maria Antoaneta - numind-o „Melania Antoaneta“ - cea care ar fi replicat la plângerile sfetnicilor că poporul nu are pâine pe masă : „să mănânce coznac“.

image

Prima doamnă a înţeles mesajul pentru că, atunci când a aterizat în Texas, purta o şapcă pe cap pe care scria FLOTUS şi adidaşi albi.

image

În acest timp, rudele persoanelor dispărute în urma furtunii Harvey îşi caută disperate apropiaţii cu ajutorul reţelelor de socializare. Fotografii cu apeluri pentru găsirea persoanelor dispărute în urma furtunii tropicale Harvey sunt publicate şi distribuite de mii de ori online, în condiţiile în care rude disperate îşi caută apropiaţii, despre care se tem că şi-au pierdut viaţa, relatează Associated Press.

Autorităţile nu au anunţat un număr oficial al persoanelor dispărute, dar zeci de fotografii circulă pe reţelele de socializare. Unele primesc răspunsuri, deşi acestea nu sunt întotdeauna cele dorite.

Familia lui Ruben Jordan, un fost jucător de fotbal profesionist, în vârstă de 58 de ani, a lansat apeluri pe Twittter şi Facebook timp de 48 de ore, înainte de a fi informată că acesta a fost găsit decedat marţi.

 Mama unui bebeluş, Paige Booth, a fost disperată timp de patru ore, după ce şi-a dat copilul unui ofiţer de poliţie, în condiţiile în care apa era până la piept. După aceea, ea nu îşi mai găsea fiica.

După mai multe postări, a primit răspuns de la o familie de străini la care se afla micuţa, iar cele două au fost reunite.

Au apărut hoţii în zonele calamitate

Între timp, autorităţile au anunţat că au primit informaţii îngrijorătoare în legătură cu persoane care se prezintă drept agenţi speciali ai Departamentului pentru Securitate Internă. Aceştia le spun localnicilor că trebuie să îşi părăsească locuinţele, după care îi jefuiesc.

Autorităţile au atras atenţia că oamenii trebuie să ceară legitimaţia oricărui eventual agent care le bate la uşă.

De asemenea, oficialii au dat asigurări că statutul imigranţilor care se refugiază în adăposturi nu este verificat.

30 de morţi 

Cel puţin 30 de persoane au murit în Statele Unite în urma uraganului Harvey, iar primarul din oraşul Houston a impus o stare de urgenţă, au anunţat miercuri autorităţile locale, relatează site-ul publicaţiei The New York Times.

 Mai multe persoane au fost date dispărute în urma inundaţiilor, iar peste 10.000 de locuitori ai oraşului au cerut un adăpost, după ce au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele.

Autorităţile federale şi cele locale au anunţat că au salvat peste 13.000 de persoane în Houston şi în oraşele învecinate din sudul statului Texas. Unităţile de poliţie au raportat aproximativ 7.100 de oameni evacuaţi, pompierii au salvat peste 3.000 de persoane, iar garda de coastă a ajutat la adăpostirea a cel puţin 3.000 de locuitori.

 Primarul oraşului Houston, Sylvester Turner, a impus o stare de urgenţă valabilă de la miezul nopţii şi până la ora 5 dimineaţa, în tentativa de a preveni furturile din locuinţe.

Starea de alertă este un "instrument pentru a evalua intenţiile celor care sunt pe străzi", a spus Art Acevedo, şeful poliţiei din Houston, care a avertizat rezidenţii să rămână în case în această perioadă, cu excepţia cazului în care este "absolut necesar".

Departamentul de Poliţie din Houston va înceta să ajute în misiunile de căutare şi salvare pentru a se concentra asupra "căutării infractorilor şi menţinerii oamenilor în siguranţă", a mai anunţat Acevedo. Mai multe persoane au fost prinse în timp ce furau din locuinţele abandonate în urma uraganului Harvey.

Serviciul naţional de meteorologie a anunţat că furtuna tropicală Harvey este aşteptată să lovească din nou în apropierea statului Louisiana, din Texas, în cursul zilei de miercuri, iar cantităţile de precipitaţii sunt unele record pentru SUA.

Pagubele cauzate de uraganul Harvey s-ar putea ridica la 100 de miliarde de dolari

Pagubele cauzate de uraganul Harvey s-ar putea ridica la 100 de miliarde de dolari, susţin unii experţi în domeniul asigurărilor, în timp ce alţii consideră că pierderile financiare se vor situa sub 50 de miliarde de euro, potrivit The Guardian.

 Având în vedere că inundaţiile din Texas declanşate de uraganul Harvey s-ar putea înrăutăţi, primele estimări sugerează că pagubele financiare variază de la 30-50 de miliarde de dolari la 100 de miliarde de dolari, potrivit estimării lui David Havens, analist în domeniul asigurărilor la Imperial Capital din New York.

Furtuna tropicală este aşteptată să ajungă în sudul statului Louisiana. Mii de case au fost inundate, iar autorităţile americane estimează că 30.000 de oameni vor avea nevoie de adăpost.

Poliţele de asigurare ale proprietarilor de case tind să excludă acoperirea în caz de inundaţie, majoritatea cerilor în materie de inundaţie fiind acoperite de Programul Naţional de Asigurare în caz de Inundaţii din Statele Unite (US National Flood Insurance Programme -NFIP). Totuşi, multe persoane din estul Texasului nu au cumpărat asigurare de la NFIP. Mai multe persoane nu au fost nevoite să cumpere astfel de poliţe pentru că proprietăţile lor nu erau pe lista zonelor inundabile. Charles Watson, analist la firma Enki, estimează că pagubele aduse caselor s-ar putea ridica la 30 de miliarde de dolari.

 Harvey a afectat industria de petrol din Texas, care procesează o treime din petrolul din Statele Unite. Companii precum Exxon Mobil şi-au închis uzinele şi va dura câteva săptămâni înainte ca rafinăriile să opereze la capacitate maximă.

Goldman Sachs estimează că închiderile au afectat producţia zilnică cu trei milioane de barili, aroape 17% din capacitatea rafinăriei.

Comparativ, uraganul Katriana a produs pagube de 120 de miliarde de dolari, în 2005, iar uraganul Sandy a generat pierderi de 75 de miliarde de dolari în 2012.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite