O profesoară este investigată după ce a numit-o pe fosta prima-doamnă Barbara Bush o „rasistă care a crescut un criminal de război“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de opt organizaţii ce luptă pentru apărarea dreptului la liberă exprimare au venit în apărarea unei profesoare de la universitatea Fresno, aflată sub o investigaţie internă, după ce a numit-o pe fosta prima-doamnă a Statelor Unite Barbara Bush o „rasistă extraordinară”.

Organizaţiile au dat publicităţii o scrisoare adresată preşedintelui universităţii şi în care îi cer acestuia „să oprească imediat ancheta internă şi să clarifice comunităţii universitare din SUA că instituţia condusă de acesta nu va ancheta membrii facultăţii pentru faptul de a-şi fi exprimat în mod legal opiniile”.

„În tweet-urile ei, profesoara Randa Jarrar şi-a exprimat propriile opinii în calitate de cetăţean în probleme de interes public”, se arată în scrisoarea semnată de organizaţii precum ACLU şi Centrul Thomas Jefferson pentru protecţia libertăţii de exprimare. „În consecinţă, disursul ei cade sub protecţia Primului Amendament al Constituţiei Statelor Unite. 

„Universitatea Fresno trebuie să pună capăt anchetei interne în această cauză, anchetă ce are efecte negative asupra drepturilor la liberă exprimare ale cadrelor universităţii”, se mai arată în scrisoarea menţionată.

În răspunsul său la scrisoarea mai sus menţionată, preşedintele universităţii californiene a subliniat faptul că instituţia pe care o conduce respectă libertatea de exprimare a tuturor cetăţenilor SUA, punctând faptul că „acest drept trebuie exercitat cu responsabilitatea, într-un mod care să promoveze dialogul constructiv”.

Profesoara Randa Jarrar a scris pe Twitter, după decesul fostei prime doamne, că „Barbara Bush a fost o generoasă şi inteligentă şi extraordinară rasistă, care împreună cu soţul ei a crescut un criminal de război”, adăugând că, în cazul fostei doamne Bush, „cuvintele frumoase nu-şi au rostul”. În plus, aceasta le-a urat şi celorlalţi membri ai familiei Bush „să aibă aceeaşi soartă” cu a fostei prime doamne.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite