„Nu suntem proşti!“ Răspunsul unui general american după ce a fost întrebat dacă ar accepta un ordin „ilegal“ de la Trump să lanseze arme nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul Forţelor Aeriene din SUA, John Hyten, a declarat că i s-ar opune preşedintelui dacă acesta i-ar da un ordin „ilegal” de a lansa arme nucleare, relatează The Guardian.

Aflat în Canada la un forum internaţional de securitate internaţională, John Hyten, şeful Comandamentului Strategic al Statelor Unite (Stratcom), a declarat că a analizat de multe ori ce ar face dacă ar primi un asemenea ordin.

Întrebat despre acest scenariu, generalul a precizat că „nu suntem proşti. Ne gândim des la lucrurile astea. Cum ai putea altfel, atunci când ai această responsabilitate?”.

Responsabil de supravegherea arsenalului nuclear al SUA, Hyten a explicat în cadrul forumului care este procedura în urma unui astfel de ordin, spunând că e însărcinat să ofere sfaturi pentru preşedinte în cazul în care este contactat.

John Hyten a mai răspuns la întrebări legate de autoritatea lui Trump de a porni un război, de a folosi arme nucleare şi de a încheia acorduri internaţionale în contextul tensiunilor cu Coreea de Nord.

Donald Trump a schimbat de mai multe ori insulte şi ameninţări cu Kim Jong-un şi a ameninţat în primul său discurs de la Naţiunile Unite că va „distruge total” Coreea de Nord dacă statul nu se va opri cu ameninţările la adresa Statelor Unite.

Astfel, o parte dintre senatori vor să modifice legislaţia care vizează autoritatea nucleară pe care o are preşedintele SUA, marţi având prima întâlnire din ultimele patru decenii pe acest subiect.

Pe aceeaşi temă:

Retragerea butonului nuclear lui Trump? Dezbatere în Senatul american

Phenianul îl acuză pe Donald Trump că a „cerşit“ un război în Peninsula Coreeană în timpul turneului său din Asia


Ghinioanele se ţin lanţ de cea mai mare aeronavă din lume. Airlander 10 s-a prăbuşit în Marea Britanie VIDEO

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite