Liderul majorităţii republicane le mărturisea în 2016 congresmenilor că probabil „Putin îl plăteşte pe Trump”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kevin McCarthy
Kevin McCarthy

Cu doar o lună înainte ca Donald Trump să câştige nominalizarea Partidului Republican, un aliat important al miliardarului din Congres - liderul majorităţii din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy - a declarat într-o întâlnire privată cu alţi congresmeni republicani că Trump ar putea să beneficieze de plăţi din partea preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, scrie The Washington Post.

”Cred că sunt doi oameni pe care-i plăteşte Putin: Rohrabacher şi Trump”, a declarat liderul majorităţii republicane într-o întâlnire de pe 15 iunie 2016 cu colegii din Camera Reprezentanţilor, la care era prezent inclusiv Paul Ryan.

Dana Rohrabacher este un reprezentant republican din California, cunoscut drept un fervent apărător al Rusiei şi al preşedintelui Vladimir Putin.

Preşedintele Camereri Reprezentanţilor, Paul Ryan, a intervenit imediat, punând capăt discuţiei despre declaraţiile explozive ale lui McCarthy.

De asemenea, aceasta i-a rugat pe colegii săi republicani să nu vorbească mai departe despre ce s-a discutat în întâlnire, inclusiv despre acuzaţiile lansate de liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor.

Înainte de respectiva întâlnire a congresmenilor republicani, McCarthy şi Ryan au participat la discuţii separate cu premierul Ucrainei, Vladimir Groisman, care a vorbit despre tactica ruşilor de a finanţa politicieni populişti pentru a submina instituţiile democratice din estul Europei.

Cu doar o zi înainte de discuţie au apărut informaţii despre hackerii ruşi, care au pătruns în e-mailurile Comitetului Naţional Democratic (DNC), provocându-l pe McCarthy să schimbe discuţia de la implicarea ruşilor în Europa la o serie de subiecte mai importante pentru Statele Unite.

O parte din congresmeni au râs atunci când au auzit declaraţia explozivă a lui McCarthy.

”Jur pe Dumnezeu”, a completat liderul majorităţii din Camera Reprezentanţilor.

Însă, Ryan le-a ordonat locotenenţilor săi republicani să păstreze respectiva consersaţie privată.

”Nicio scurgere... Aşa ştim că aici suntem o familie”, a declarat preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

Această conversaţie arată poziţia privată a liderilor republicani, care sunt acum sub o presiune uriaşă din cauza comportamentului preşedintelui Trump.

Conducerea Camerei Reprezentanţilor a apărat până în acest moment deciziile venite de la Casa Albă, în timp ce administraţia a trecut dintr-un scandal în altul şi au crescut îngrijorările cu privire la legăturile dintre asociaţii campaniei Trump şi Rusia.

Înainte de publicarea acestui material, purtătorii de cuvânt a lui Ryan şi McCarthy au transmis că este vorba de o formă de umor din partea liderului majorităţii din Camera Reprezentanţilor.

Kevin McCarthy este cunoscut drept un critic al lui Putin, cerând în 2015 sancţiuni mult mai dure împotriva preşedintelui rus pentru acţiunile din Ucraina şi anexarea Crimeei.

Însă, McCarthy a semnat în mai 2016 pentru a deveni delegat a lui Donald Trump la Convenţia Naţională Republicană, rupând rândurile lui Paul Ryan, care nu era pregătit să-l sprijine public pe miliardar în cursa pentru Casa Albă.

Relaţia dintre cei doi a devenit atât de apropiată, încât Trump a început să vorbească despre ”al meu Kevin”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite