Donald Trump, prima conferinţă de presă. Preşedintele ales al SUA respinge informaţiile apărute în presă care sugerau că ar putea fi şantaj de Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donald Trump susţine prima sa conferinţă de presă după ce a fost ales preşedinte al Statelor Unite. Evenimentul aşteptat cu interes de lumea întreagă are loc la câteva ore după ce presa americană a publicat documente potenţial explozive despre legăturile sale cu Moscova, sugerând că viitorul şef al Casei Albe ar putea fi santajat de Rusia.

Conferinţa de presă are loc la Trump Tower, în centrul Manhattanului. În această clădire de sticlă şi-a lansat Trump candidatura, pe 16 iunie 2015.

Preşedintele ales al Statelor Unite şi-a început prima conferinţă de presă susţinută de la alegerea in funcţie prin a mulţumi acelor instituţii media care nu au publicat „acele prostii“ date publicităţii de „probabil agenţii de informaţii, cine ştie, poate agenţii de informaţii“.

Totodată, Trump a promis că va fi „cel mai mare producător de locuri de muncă pe care Dumnezeu l-a creat vreodată“.

Donald Trump a respins informaţiile apărute în presă referitoare care sugerau că ar putea fi şantaj de Moscova.

În ceea ce priveşte acceptarea ideii că ruşii au atacat cibernetic computerele Comitetului Naţional Democrat în timpul campaniei electorale, Trump nu a respins varianta. „Cred că a fost Rusia, dar cred că am fost pirataţi şi de alte ţări“.

Cât priveşte faptul că Putin l-ar fi preferat pe el, şi nu pe democrata Hillary Clinton, Donald Trump a afirmat: „Dacă Putin îl place pe Donald Trump, consider asta un bun, nu un dezavantaj, pentru că avem o relaţie oribilă cu Rusia“.

„Chiar credeţi că Hillary ar fi fost mai dură cu Putin ca mine? Chiar crede cineva cu adevărat asta?“, a întrebat retoric Trump. 

Făcând referire la potenţialele materiale explozive al căror protagonist ar fi, Donald Trump a afirmat că a fost întotdeauna conştient de faptul că în camerele de hotel din diverse ţări, inclusiv din Rusia, se poate spiona.

„Sunt extrem de atent. Sunt înconjurat de gărzi de corp... Le spun mereu: Aveţi grijă, pentru că... în aceste camere aveţi în cele mai ciudate locuri camere de luat vederi.... nu le puteţi vedea şi nu veţi şti. Mai bine să aveţi grijă. Dacă nu, vă veţi vedea la emisiunile de noapte de la televizor.“

„Preşedintele Putin şi Rusia au declarat astăzi că această ştire falsă a fost o ştire falsă... Respect faptul că a spus asta“, a mai spus Trump.

„Dacă aveau ceva, ar fi dat publicităţii“, a continuat preşedintele ales al Statelor Unite.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite