Deutsche Bank, cel mai mare creditor al preşedintelui SUA. Democraţii evocă un posibil conflict de interese între Trump şi ancheta băncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deutsche Bank

Lideri ai Partidului Democrat din Statele Unite cer o anchetă asupra modului în care Departamentul de Justiţie administrează o investigaţie vizând banca Deutsche Bank, cel mai mare creditor al preşedintelui Donald Trump, suspectând un posibil conflict de interese, informează The Guardian.

 Lidera democraţilor din Comisia pentru Servicii Financiare din Camera Reprezentanţilor, Maxine Waters, le-a cerut colegilor republicani să lanseze propria investigaţie asupra schemei de spălare de bani din dosarul în care este anchetată banca. În plus, Waters le-a cerut colegilor săi să afle dacă în acest caz există şi alte încălcări ale legilor.

Autorităţile din SUA şi Marea Britanie au cerut deja Deutsche Bank să plătească amenzi de peste 800 milioane de dolari pentru că nu ar fi reuşit să oprească un transfer ilegal de peste 10 miliarde de dolari din Rusia. De asemenea, banca este anchetată de Departamentul de Justiţie.

Potrivit publicaţiei britanice, Deutsche Bank a examinat recent atât contul bancar al preşedintelui, cât şi pe cele deţinute de membri ai familiei sale, pentru a vedea dacă există vreo legătură cu transferul de bani. Banca nu a descoperit nicio legătură suspectă în acest caz.

Potrivit unei analize efectuate de Bloomberg, Trump are datorii de circa 300 milioane de dolari la Deutsche Bank. El are patru mari credite ipotecare, toate acordate de bancă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite