Cum a căzut Donald Trump în capcana întinsă de jurnalişti şi a postat pe Twitter un citat din Mussolini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donald Trump, miliardarul favorit să devină candidatul republicanilor la preşedinţia SUA, a şocat pe toată lumea duminică după ce a publicat, pe contul său de Twitter, un citat din dictatorul italian Benito Mussolini. Ulterior s-a dovedit că Trump a căzut într-o capcană elaborată întinsă de jurnalişti.

Trump a distribuit, duminică dimineaţă, pe contul său de Twitter, un citat din dictatorul italian Benito Mussolini, fondatorul mişcării fasciste. „E mai bine să trăieşti o zi ca un leu decât 100 de ani ca o oaie”, spune citatul distribuit de Trump de pe un cont de Twitter intitulat @ilduce2016, aluzie la titulatura pe care şi-a acordat-o dictatorul fascist.

Întrebat de presă de ce a distribuit un citat din Mussolini, Trump s-a apărat şi a spus doar că citatul i s-a părut interesant, dar că nu ştia cine este autorul său.

„Este un citat foarte bun, e un citat foarte interesant. Şi ştiu... ştiu cine a spus asta. Dar ce diferenţă e dacă a fost Mussolini sau altcineva? E în mod cert un citat foarte interesant”, a spus miliardarul. 

Întrebat dacă vrea să fie asociat cu fascişti, Trump a spus că vrea să fie asociat cu citate interesante.

@Ilduce2016, o capcană întinsă lui Trump

Câteva ore mai târziu, Gawker a dezvăluit că contul @ilduce2016 de pe Twitter este o capcană elaborată pe care publicaţia i-a întins-o lui Trump.

Un jurnalist al publicaţiei a creat, anul trecut, un bot de Twitter care postează automat citate din Benito Mussolini, le atribuie lui Donald Trump şi le ataşează hashtagul #MakeAmericaGreatAgain - sloganul campaniei miliardarului. Jurnalistul a presupus că, la un moment dat, Trump va distribui, din vanitate, un astfel de citat, indiferent de cât de dubioasă este sursa.

   

il duce gawker

Discuţia care a dat naştere contului @ilduce2016 FOTO Gawker

Botul nu este deloc unul subtil. Din decembrie 2015, acesta publică doar citate din Mussolini atribuite lui Trump, iar fotografia sa de profil este un portret al dictatorului italian pe care este ataşat celebrul păr al miliardarului. 

il duce twitter

Autorul farsei a mărturisit că John Cook, editor executiv la Gawker Media, şi-a exprimat temerea că gluma este prea evidentă şi că ar păcăli doar pe cineva „complet idiot”.

Trump nu e la prima abatere

Nu este prima dată când Donald Trump distribuie pe reţele sociale mesaje din surse extremiste. În trecut, Trump a publicat pe Twitter un mesaj împotriva lui Jeb Bush al contului @WhiteGenocideTM [genocidul albilor], cont care distribuie frecvent mesaje rasiste.

Mai mult, Trump s-a ales în ultima vreme şi cu o serie de susţinători care nu îi fac cinste. Miliardarul a primit sprijinul Ku Klux Klan, grup rasist extremist care susţine supremaţia rasei albe. Miliardarul este susţinut şi de Jean-Marie Le Pen, fondatorul partidului xenofob francez Frontul Naţional.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite