Cum se apără Trump în cazul acuzaţiilor că a folosit expresia „ţări de rahat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump FOTO EPA
Donald Trump FOTO EPA

Preşedintele american Donald Trump a susţinut vineri că nu a folosit expresia „ţări de rahat“, care a provocat un val de indignare în Statele Unite şi în lume.

Citând declaraţii ale unor persoane prezente joi la o reuniune pe tema migraţiei la Casa Albă, presa americană a scris că preşedintele american s-a declarat împotriva imigraţiei din „ţări de rahat“ („shithole countries“), referindu-se la Haiti, El Salvador sau ţări de pe continentul african.

„Limbajul folosit de mine la reuniunea DACA a fost dur, dar nu acesta a fost limbajul folosit. Ce a fost într-adevăr dur a fost propunerea bizară - un mare pas înapoi pentru DACA!“, a scris Trump pe Twitter, potrivit AFP, în contextul în care ONU a calificat remarca sa drept „şocantă şi ruşinoasă“.

„Vreau un sistem de imigraţie bazat pe merite şi oameni care vor ajuta ţara noastră să meargă înainte“, a adăugat Trump, respingând planul care îi fusese prezentat joi.

„Vreau securitate pentru poporul nostru“, a subliniat el.

Mesajul de dezminţire al liderului de la Casa Albă a fost contrazis ulterior de senatorul democrat Dick Durbin, care a participat la reuniune. „A pronunţat aceste cuvinte pline de ură, chiar de mai multe ori“, a spus alesul american, citat de AFP.

Haiti a condamnat „sever“ afirmaţia lui Trump, iar Botswana a anunţat că l-a convocat pe ambasadorul american pentru a-i transmite „nemulţumirea“ sa faţă de un act „iresponsabil, reprobabil şi rasist“.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite