Bannon voia un ”război cultural”, dezvăluie Christopher Wylie în audieri în Senatul american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steve Bannon
Steve Bannon

Fostul consilier de rang înalt al lui Donald Trump Steve Bannon dorea să poarte un ”război cultural” folosind datele personale ale unor milioane de navigatori pe Internet în alegerile prezidenţiale americane din 2016, a dezvăluit avertizorul de integritate Christopher Wylie miercuri, într-o audiere în Comisia Juridică din cadrul Senatului american, relatează Reuters.

Bannon - fostul vicepreşedinte al firmei de consultanţă Cambridge Analytica, implicată în scandalul de divulgare de date private a zecide milioane de utilizatori Facebook - ”considera războiul cultural drept un mijloc de a crea schimbări durabile în politica americană”, a declarat Wylie.

Avertizorul a lucrat pentru societatea SCL, filiala Cambridge Analytica, nevoită să se dizolve în urma dezvăluirii cu privire la achiziţia fauduloasă a datelor persoanle ale unui număr de 87 de milioane de utilizatori Facebook.

Cambridge Analytica  a fost angajată de echipa lui Donald Trump în campania sa prezidenţială din 2016.

Wylie a furnizat comisiei din cadrul Senatului documente cu privire la modul în care Cambridge Analytica colecta datele personale şi a dezvăluit discuţii din cadrul societăţii.

 Aceste discuţii vizau să descurajeze alegători, exploatarea tensiunilor rasiale şi testarea unor sloganuri de campanie încă din 2014 în vederea alegerilor din 2016.

”Unul dintre motivele care m-a determinat să plec”, a declarat Christopher Wylie, ”au fost primele discuţii despre descurajarea alegătorilor. Am văzut documente şi îmi amintesc conversaţii care vizau alegători afroamericani”.

”Compania şi-a dat seama că anumite segmente ale populaţiei reacţionau la mesaje precum «secarea mlaştinii» sau la imagini ale unui zid ori la paranoia cu privire la un «stat profund», subiecte care nu apăreau neapărat în sondaje, sau discursul politic de care Steve Bannon intenţiona să se servească pentru a-şi construi mişcarea”, a declarat Wylie.

Alt martor audiat de Comisia din cadrul Senatului, profesorul Eitan Hersh de la Universitatea Tufts s-a declarat ”sceptic” cu privire la eficienţa unor asemenea mesaje politice şi unei asemenea ţintiri a unor alegători.

”Nimeni nu poate săfie convins tot timpul”, a subliniat el.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite