Atac armat soldat cu cel puţin patru morţi şi 20 de răniţi în Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţe de poliţie în faţa sediului Excel Industries din Hesston FOTO HEPTA
Forţe de poliţie în faţa sediului Excel Industries din Hesston FOTO HEPTA

Cel puţin patru persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în statul american Kansas, vineri dimineaţă, după ce un atacator înarmat a deschis focul în mai multe locuri din oraşele Hesston şi Newton, înainte de a fi ucis de forţele de ordine, relatează ABC News.

Conform martorilor oculari, atacatorul s-ar fi deplasat cu o maşină şi ar fi deschis focul asupra mai multor locuri din oraş. Prefectul poliţiei din Harvey County, T. Walton, sub a cărui jurisdicţie întră ambele localităţi, a confirmat că acesta a fost ucis de forţele de ordine.

Autorităţile locale nu au oferit un bilanţ exact al victimelor, însă Walton a estimat că atacul s-a soldat cu între 4 şi 7 morţi şi cel puţin 20 de persoane rănite. 

Aparent, atacatorul a fost un bărbat, angajat al Excel Industries – o firmă care produce piese pentru utilajele folosite în îngrijirea gazonului, care avea un sediu în Hesston – şi a deschis focul chiar asupra locului său de muncă. Nici identitatea bărbatului şi nici posibilele motivaţii ale atacului nu au fost dezvăluite încă.

Alte patru sau cinci atacuri au avut loc în Newton, unde bărbatul ar fi deschis focul direct din maşină, în timpul deplasării. Martorii susţin că unele dintre victime s-ar afla în stare critică la spital.

FOTO Harta atacurilor din Kansas

image
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite