UPDATE Alertă la New York. O maşină a intrat în plin în pietoni în apropiere de Times Square. O persoană a murit, iar 23 au fost rănite FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O maşină a intrat în mulţime în Times Square / FOTO Guliver / GettyImages / Drew Angerer / 18 mai 2017
O maşină a intrat în mulţime în Times Square / FOTO Guliver / GettyImages / Drew Angerer / 18 mai 2017

O maşină a intrat joi cu viteză în mulţimea aflată în apropiere de piaţa Times Square din New York, relatează presa internaţională, citând un anunţ făcut de agenţia Reuters, care are sediul în apropiere. Cel puţin o persoană a murit, iar 23 au fost rănite.

UPDATE 21.05 Şoferul care a intrat cu maşina în pietonii aflaţi în zona Times Square din New York este un fost militar al US Navy şi are cazier judiciar în special pentru că a condus în stare de ebrietate, a declarat primarul Bill de Blasio, citat de AFP. 

„Pe baza informaţiilor de care dispunem în acest moment, nu există niciun indiciu că ar fi vorba despre un act de terorism“, a afirmat primarul New York-ului în cadrul unei conferinţe de presă.

UPDATE 20.55 O femeie în vârstă de 18 ani a murit, iar 23 de persoane au fost rănite în incidentul din Times Square, potrivit CNN, care citează autorităţi din New York. Bilanţul comunicat anterior de pompieri era de un mort şi 19 răniţi.

UPDATE 20.45 Potrivit unui nou bilanţ provizoriu furnizat de Departamentul Pompierilor din New York, o persoană a murit şi 19 au fost rănite după ce o maşină a intrat în pietonii aflaţi în apropiere de piaţa Times Square din New York.

„FDNY confirmă un bilanţ actualizat de un mort şi 19 răniţi în accidentul de maşină din Times Square“, a comunicat pe Twitter Departamentul Pompierilor din New York (Fire Department of New York, FDNY), relatează AFP, preluată de dhnet.be.

UPDATE 20.30 Bărbatul reţinut joi în Times Square este suspectat că a condus maşina în timp ce se afla în stare de ebrietate sau sub influenţa drogurilor, a declarat poliţia din New York citată de CBS, scrie BBC News, care adaugă că FBI a deschis o anchetă.

WCSB-TV a relatat că suspectul este un bărbat în vârstă de 26 de ani care locuieşte în Bronx şi care are la activ două condamnări pentru că a şofat în stare de ebrietate. 

The New York post scrie că suspectul se numeşte Richard Rojas.

UPDATE 20.08 Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost informat cu privire la incident şi monitorizează situaţia, a afirmat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, relatează itv.com.

UPDATE 19.54 Conform Departamentului de Pompieri din New York, o persoană a murit şi 20 au fost rănite, relatează rt.com.

UPDATE 19.51 Poliţia ar fi anunţat că şoferul ar fi „pierdut controlul volanului“ şi că ar fi vorba despre un accident, relatează BBC.

UPDATE 19.45 Potrivit postului CBS, vehiculul care a lovit pietonii era un sedan roşu. Mai mulţi martori au afirmat că şoferul mergea pe constrasens şi apoi a intrat pe trotuar. 

Maşina s-a izbit apoi într-un stâlp şi a rămas blocată la intersecţia între 45th Street şi Broadway. 

Reprezentanţi ai pompierilor au spus că au primit un apel cu puţin înainte de ora amiezii în legătură cu un incident pe 43rd Street şi Seventh Avenue, relatează NBC New York.

UPDATE 19.41. Potrivit WCBS-TV, suspectul este un bărbat în vârstă de 26 de ani din Bronx. Deocamdată, incidentul nu este tratat drept un act terorist, conform Poliţiei din New York. 

UPDATE 19.36 O persoană şi-a pierdut viaţa în urma incidentului, relatează rt.com. Potrivit Poliţiei din New York, incidentul nu pare să fie de natură teroristă, adaugă sursa citată.

UPDATE 19.30 Cel puţin 13 persoane au primit îngrijiri medicale în urma incidentului produs, a comunicat pe Twitter Departamentul Pompierilor din New York, relatează Reuters.

UPDATE 19.25 Un pieton care a fost rănit a declarat pentru agenţia Reuters că a avut senzaţia că şoferul a intrat intenţionat cu maşina în pietoni, relatează itv.com.

- Ştirea iniţială -

Poliţia din New York s-a deplasat de urgenţă la faţa locului şi a blocat imediat accesul în zonă.

Potrivit unui martor, cel puţin 10 persoane au fost rănite. Conform unor surse, o persoană a murit. Informaţiile nu au fost însă confirmate oficial.

Şoferul a fost reţinut de poliţie. 

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite