Află astăzi dacă ai câştigat Loteria Vizelor SUA

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, 15 mai, începând cu ora 7 PM, ora României, toţi cei care s-au înscris în cursa pentru Loteria Vizelor DV2019 pot verifica online pe baza numărului de înregistrare, dacă se numără printre câştigători. Află dacă ai câştigat accesând link-ul dvlottery.state.gov (Entrant Status Check).



Te numeri printre câştigători? Felicitări! Este bine să ai în vedere următoarele:

1. Departamentul de Stat SUA anunţă mai mult de 50.000 de câştigători întrucât criteriile de eligibilitate cum ar fi ţara de origine, educaţia, resursele financiare, starea de sănătate, cazierul s.a.m.d., nu sunt îndeplinite în totalitate de persoanele selectate.

2. Interviurile pentru programul DV-2019 se derulează începând cu octombrie 2018 pentru câştigătorii care au înaintat toate documentele solicitate. Dovezile referitoare la educaţie sau la experienţa profesională (minim 2 ani de experienţă în munca în cazul în care solicitantul nu are diplomă de Bacalaureat) trebuie prezentate ofiţerului consular la data interviului pentru viza de imigrare.

3. Dacă ai fost selectat la Loterie nu înseamnă că ai obţinut şi Green Card-ul. Prima dată se obţine viza de imigrant, iar după intrarea în SUA ţi se va trimite Green Card-ul prin poştă la adresa din SUA.

4. Dacă ai cazier, este important să consulţi un avocat specializat în imigrare SUA înainte de a solicita viză de imigrant deoarece acesta poate constitui motiv de descalificare.

5. Dacă te afli deja în SUA, îţi poţi ajusta statutul, însă fiecare caz este diferit şi ceea ce poate părea simplu la prima vedere se poate transforma într-un proces anevoios şi complex. De aceea, este recomandat să soliciţi ajutor specializat de la un avocat de imigrare.

6. O altă condiţie esenţială este de a avea un Sponsor – Petitioner cetăţean american sau rezident permanent al SUA care să garanteze că nu vei deveni o povară pentru sistemul american.

7. Dacă după obţinerea Green Card-ului nu intenţionezi să rămâi în SUA, este bine să fii informat în prealabil despre cum îţi poţi păstra statutul de rezident permanent.

8. Green Card-ul îţi conferă aproape aceleaşi drepturi ca şi unui Cetăţean American. Te vei bucura de drept de muncă şi şedere în SUA, fără posibilitatea de a vota sau de a candida pentru o funcţie publică.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite