Vladimir Putin o aşteaptă pe Angela Merkel la Moscova, pe 2 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că o aşteaptă în vizită pe cancelara germană Angela Merkel, pe 2 mai, a declarat liderul de la Kremlin la o întâlnire, la Moscova, cu premierul landului german Bavaria, Horst Seehofer.

 „Transmiteţi-i cancelarei federale cele mai calde urări. O aşteptăm în vizită pe doamna Merkel pe 2 mai”, a spus Putin citat de agenţia TASS. Potrivit presei ruse, Seehofer care conduce Uniunea Creştin Socială, partenera bavareză a Uniunii Creştin Democrate a Angelei Merkel, a confirmat vizita.

 Ar fi prima asemenea vizită după înrăutăţirea relaţiilor Rusiei cu Occidentul din cauza anexării Crimeii de către Rusia şi declanşării războiului din Donbass, în 2014. 

În februarie 2015, Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande au contribuit la încheierea şubredului acord de pace în estul Ucrainei, cunoscut ca Minsk II. 

Merkel a mers ultima data in capitala rusa pe 10 mai 2015, cand tensiunile dintre Rusia si occidentali atinsesera punctul maxim, in urma conflictului ucrainean.

Ea nu a asistat la parada militara de pe 9 mai, cand au fost sarbatoriti 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

Vizita din mai în Rusia ar avea loc înainte de alegerile parlamentare germane din septembrie, când Merkel speră să-şi păstreze funcţia. Anul trecut, Merkel a spus că, în timpul alegerilor, sunt „posibile” atacuri cibernetice ruseşti în Germania şi campanii de dezinformare.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite