VIDEO Poligonul Siria: Armata rusă anunţă că a testat cu succes echipamentul de luptă Ratnik-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membri ai Fortelor Aeropurtate Ruse defilează în Piaţa Roşie din Moscova în echipamentul de luptă Ratnik FOTO TASS
Membri ai Fortelor Aeropurtate Ruse defilează în Piaţa Roşie din Moscova în echipamentul de luptă Ratnik FOTO TASS

Echipamentul de luptă Ratnik-2 a fost testat cu succes în Siria, transmite agenţia de presă TASS, citându-l pe viceministrul rus al Apărării, Iurii Borisov.

Siria reprezintă un poligon de testare a armelor, tehnicii şi echipamentelor militare ruseşti, fapt recunoscut şi de oficialii de la Moscova. Potrivit viceministrului rus al Apărării, armata rusă a testat în luptele din Siria echipamentul de luptă Ratnik-2, care a intrat în dotare anul trecut.

Ratnik-2 a fost folosit de membri ai trupelor speciale, de infanterie şi aeroportutate. Combinând cele mai moderne arme de foc, mijloace de comunicaţii şi recunoaştere, acest tip de echipament este special conceput pentru soldatul viitorului. Echipamentul Ratnik cântăreşte 20 de kilograme, cu 6 kilograme mai puţin decât echipamentul similar francez Felin. Zeci de companii şi centre ştiinţifice ruseşti au participat la fabricarea acestui echipament.

Pe lângă Ratnik-2, ruşii au folosit în Siria avioanele de luptă Su-35S şi Su-35SM, bombardierele Su-34 şi Su-24M, avionul cu reacţie Su-25SM, bombardierele strategice Tu-160, Tu-22M3 şi Tu-95MS, precum şi elicopterele de atac Ka-52, Mi-24, Mi-35 şi Mi-28.

Armata rusă luptă în Siria începând din 30 septembrie 2015 de partea liderului regimului de la Damasc Bashar al-Assad.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite