Trump, presat să restituie clădirile diplomaţiei ruse confiscate de Obama. Lavrov: O „hoţie la lumina zilei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia exercită presiuni pe toate fronturile asupra administraţiei Trump în vederea recuperării misiunilor sale închise de fostul preşedinte american Barack Obama. Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov avertizează că totul depinde de discuţia de astăzi dintre cele două părţi, în timp ce Kremlinul face apel la „înţelepciune politică“.

Serghei Lavrov a avut o nouă reacţie dură în cazul sediilor diplomatice ruse confiscate de administraţia Barack Obama, acuzând că stabilirea unor precondiţii pentru restituirea lor constituie o „hoţie la lumina zilei“, transmite Reuters.

Pe fondul izbucnirii scandalului legat de implicarea Kremlinului în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Barack Obama a decis în decembrie anul trecut să expulzeze 35 de diplomaţi ruşi şi să închidă două sedii diplomatice deţinute de Rusia în New York şi Maryland.

Diplomaţia rusă a criticat dur aceste acţiuni ale lui Obama şi a cerut în repetate rânduri anularea lor. La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin a decis să nu riposteze şi să aştepte instalarea noii administraţii la Casa Albă. Chestiunea a fost discutată cu administraţia Trump, dar aceasta din urmă evită să ia vreo măsură.

Acum diplomaţia rusă avertizează că totul depinde de rezultatul discuţiei pe care ministrul adjunct de Externe Serghei Riabkov o va avea luni la Washington cu subsecretarul american de Stat Thomas Shannon.

„Noi încă mai sperăm că partea americană va da dovadă de o înţelepciune şi voinţă politică“, a declarat şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Pe de altă parte, Serghei Lavrov deplânge sentimentele antiruseşti din Statele Unite. În opinia sa, astfel de sentimente reprezintă o piedică în soluţionarea problemelor majore la nivel mondial.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite